Ribničani slavili v Slovenj Gradcu

Ribnica je na zaostali tekmi slavila v gosteh pri Slovenj Gradcu in ga tako prehitela na lestvici lige NLB, kjer imajo sedaj 2 točki prednosti na 5. mestu. Tekma je bila izenačena, v zaključku pa so bili Ribničani bolj zbrani in iz Slovenj Gradca odhajajo z dvema točkama.


Tekma se je začela precej izenačeno, zadetki so padali na obeh straneh in v 9. minuti je bil rezultat nizek, bilo je 3-3. Nobeni ekipi se ni uspelo odlepiti, zadetkov pa je bilo malo. Ribnica je prvič povedla v 12. minuti, ko je za 5-6 zadel Jan Pucelj. Prvo vodstvo z dvema zadetkoma pa jim je uspelo v 18. minuti, prav tako prek Puclja, v naslednjem napadu pa je Kristian Eskeričić zadel za plus 3.  Do konca polčasa je Ribnica še malo dodala na plin in polčas dobila z 12-16 po zadetku Uroša Knavsa.

Tudi v drugem polčasu so bolje začeli Ribničani, po petih minutah pa so se zbrali tudi domačini in v 35. minuti zmanjšali zaostanek na 2 zadetka razlike. V 40. minuti pa je Slovenj Gradcu po dolgem času uspelo izenačiti po zadetku Vida Levca in tekma je bila spet odprta. V 48. minuti je rdeči karton prejel Nemanja Živković in domačini so ostali brez pomembnega člena v zaključku tekme. Ribnici se v minutah po izključitvi ni uspelo odlepiti in rezultat je bil še naprej izenačen, sledila je izjemno napeta končnica. Ribnica je v zaključku z dvema hitrima zadetkoma Tilna Strmljana in Uroša Knavsa prišla do vodstva 2 zadetkov, ki je bilo zadostno, da so tekmo mirno pripeljali do konca in slavili z rezultatom 26-30. Ribnica je tako prehitela Slovenj Gradec na 5. mestu lestvice lige NLB.

FOTO: Aljaž Sešelj

Komentarji