Ormožani prekinili negativno serijo

Danes sta se v Mariboru srečali dve moštvi, ki jima v tej sezoni ne gre vse po načrtih. RK Branik Mariboru je v prejšnjem krogu sicer zmagal proti Slovanu, pred tem pa nanizal pet zaporednih porazov. Veliko težav ima tudi Jeruzalem Ormož, ki je bil pred samim obračunom v seriji štirih zaporednih porazov.


Srečanje je z zadetkom otvoril Martin Hebar, a Ormožani niso dolgo vodili, saj je hitro izenačil Filip Rakita. Do 12. minute sta bili moštvi povsem izenačeni, nato pa je Nejc Planinšek zadel za 7-5 in Mariborčane prvič povedel do dveh zadetkov prednosti. Na žalost domačih pa njihova prednost ni dolgo trajala. Rokometaši Jeruzalema so izid najprej poravnali na 9-9, nato pa so gostiteljem še pobegnili. Ormožanom je uspela prava serija, ki jo je v 29. minuti z zadetkom kronal Rok Žuran (9-15). Gostje so ob polčasu vodili za +6 (10-16).

V prvih desetih minutah drugega polčasa so domači prepolovili zaostanek in se vrnili v igro, saj so zaostajali zgolj še za 3 zadetke (17-20). A na tej točki so se gostje iz Ormoža zbrali in Mariborčanom niso pustili bližje. V 50. minuti je Martin Hebar zadel za 22-26 in Jeruzalem je tako v zadnjih deset minut stopil s štirimi goli prednosti. Razlika se je izkazala za dovoljšno, saj rokometaši Branika v končnici več niso ogrozili zmage gostov. V zaključku so sicer zadeli za 28-31, takšen pa je bil tudi končni rezultat srečanja.

RK BRANIK MARIBOR : RK JERUZALEM ORMOŽ 28 : 31

Foto: RK Branik Maribor

Komentarji