Tekma zadnjeuvrščenih ekip ni prinesla zmagovalca

V športni dvorani Marof v Novem mestu je predzadnja Krka gostila zadnjo Izolo. Katerakoli izmed ekipa bi danes osvojila dve točki bo še dodatno popestrila borbo za obstanek. Sicer pa gre za zaostalo tekmo 10. kroga. Predvsem za rokometaši Krke je slab prvi del sezone, tako da v drugem delu lovijo boljše rezultate ter, da se s tem izognejo mestom, ki prinašajo izpad.


Že od začetka smo bili priča zelo izenačeni tekmi. Ekipa sta z nekaj menjavanja v vodstvu igrali igro gol za gol. Na začetku tekma pa sta blestela tudi oba vratarja. Kot prvi so si dva zadetka prednosti po zadetku Jana Irmana priigrali domači rokometaši (9:7). A Izolani so se ekspresno vrnili v igro in rezultat izenačili na 9:9. V nadaljevanju so blesteli strelci. A tako kot na začetku je na igrišču prevladoval izenačen boj. So pa pred samim zaključkom polčasa po zadetku Marka Majstorovića ponovno povedli za dva gola (16:15). A zadnji napad v prvem polčasu je pripadel gostom, ki ga je Vid Miklavec zaključil z uspešno izvedeno sedemmetrovko. Tako sta ekipi na odmor odšli ob rezultatu 16:15.

V drugem polčasu smo na prvi zadetek čakali dobrih pet minut. Kot prvi so strelski post prekinili rokometaši Izole. Le minuto kasneje pa hud udarec za Izolane. Rdeči karton je prejel Vid Miklavec, eden izmed nosilcev izolske igre. A na začetku to ni vplivalo na njihovo igro. Domačini so ponovno prišli na dva zadetka prednosti 19:17, a so bili Primorci ves čas zraven in niso pustili, da bi si Krkaši priigrali kakšno višjo prednost. Kot bi izključitev Izolanom vlila dodatno motivacijo. V 52. minuto so ponovno povedli (22:23) in s tem domačega trenerja Mirko Skoka prisilili v minuto odmora. Izenačena tekma pa je bila vse do konca. Zadnji napad na tekmi je pripadel Izolanom, a so se zapletli in tako iz Novega mesta odhajajo z (le) eno točko. Končni rezultat je bil 25:25.

Pri domačih je bil s sedmimi gol najučinkovitejši Tilen Kukman, pri gosti je osem zadetkov dosegel Marko Nikolič.

KRKA : BUTAN PLIN IZOLA  25:25 (16:15)
Kukman 7, Irman in Avsec po 5;  Nikolić 8, Miklavec 5
RK: Miklavec, 36. minuta

FOTO: Gašper Simonič/MRK KRKA

Komentarji