Celjani blizu presenečenja proti Barceloni

V dvorani Zlatorog je bil ponovno čas za Ligo Prvakov. Rokometaši Celja so v 13. krogu na zadnji domači tekmi rednega dela gostili Barcelono. Katalonci v letošnji sezoni Lige Prvakov še ne poznajo poraza. Tako je ostalo tudi po tekmi v Celju. Celjani so bili sicer blizu točke, a je v zaključku tekme zmanjkalo moči, jim pa ne gre očitati želje in borbe, ki so jo prikazali.


Celjani so dobro vstopili v tekmo in hitro povedli z 2:0. Edini, ki je pri Barceloni lahko držal korak z razpoloženimi Celjani je bil prav njihov bivši član Domen Makuc. Rokometaši Celja so že na začetku pokazali, da so v tekmo vstopili brez strahu pred renomiranim tekmecem. Čeprav je bila prednost Celjanov minimalno, pa z igro svojih varovancev ni bil zadovoljen gostujoči trener Xavier Pascual, ki je zahteval minuto odmora. Katalonci so zaigrali nekoliko bolje, a to je bilo premalo za v prvem polčasu razpoložene Celjane. Te so v 23. minuti po zadetku Domna Novaka (v prvem polčasu jih je dosegel šest) povedli že za tri gole (14:11). A Barcelona kot favorizirana ekipa so se do konca polčasa uspeli približati, a so na odmor s prednost vseeno odšli rokometaši Celja. V zadnjih sekundah je izid prvega polčasa postavil Veron Načinović.

Celjani pa so slabo vstopili v drugi polčas. To so izkoristili rokometaši Barcelone, ki so z delnimi izidom 0:5 prišli do vodstva 17:21. Nato pa so se Celjani prebudili in vrnili v igro. Na začetku 42. minute so rezultat namreč izenačili na 24:24. Rokometaši Celja so nekaj trenutkov kasneje ponovno tudi povedli. Pokazali so pravi karakter in pokazali, da se lahko kosajo z ekipami, ki imajo veliko večji proračun. Korak z Barcelono pa je držal tudi ponovno odlični Miljan Vujović, ki je ubranil ogromno ključnih strelov. A žal je v zaključku zmanjkalo nekaj zbranosti in športne sreče, da bi lahko veliki Barceloni odščipnili vsaj točko. Končni rezultat je bil 29:32.

Za Celjane je bil najučinkovitejši Domen Novak, ki je dosegel sedem zadetkov, Miljan Vujović se je tokrat ustavil pri 14 obrambah. Pri Barceloni je bil prav tako s sedmimi goli najučinkovitejši Luis Frade. Od slovenskega tria pri Barceloni je bil najuspešnejši Domen Makuc s 5 zadetki, Blaž Janc in Jure Dolenec sta prispevala vsak po dva gola.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : BARCELONA  29:32 (17:16)
Novak 7, Načinović 5; Frade 7, Makuc in Langaro po 5

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji