Ribničani, Velenjčani in Mariborčani dobili svoje nasprotnike

Danes je bil na Dunaju opravljen žreb parov pokala EHF. Slovenci bomo imeli predstavnika že v prvem krogu in sicer rokometaše RD Riko Ribnica, ki se bodo odpravili v Estonijo. V drugem krogu se bodo tekmovanju pridružili še Velenjčani. 


Ribničani se bodo v prvem krogu pomerili z estonsko ekipo Pölva Serviti. Rokometaši Ribnice, tretje uvrščeni v zadnji sezoni državnega prvenstva v obračun vstopajo kot favoriti.  Če Ribničani uspešno preskočijo prvo oviro se bodo v drugem krogu odpravil v Belorusijo. Žreb je namreč dodelil, da se bo zmagovalec tega para pomeril z ekipo SKA Minsk. Ekipa SKA-ja v zadnjih letnih ni več konkurenčna prvakom ekipi Meškov Bresta pa vendarle bo te že bolj konkurenčen nasprotnik. Prvo tekmo proti Estoncem bodo rokometaši Ribnice odigrali v domači dvorani 31. avgusta ali 1. septembra.

VELENJČANI V SRBIJO ALI TURČIJO?

Rokometaši Velenja, ki se bodo tekmovanju pridružili v drugem krogu. Pomerili se bodo proti zmagovalcu dvoboja med turškim Bešiktašom in srbsko Metaloplastiko. Prva tekma Velenjčane čaka 5. oktobra povratna pa teden dni kasneje. Če velenjske ose uspešno preskočijo svojo prvo oviro jih nato v tretjem, zadnjem krogu čaka nekaj zelo močnih ekip kot so: Nantes, Chambery, Silkeborg, Rhein-Neckar, Magdeburg, Füchse Berlin,… Z nekaj sreče pri žrebu pa lahko dobijo eno izmed ekip, ki so lažje premagljive: Metalurg, Nexe, Tatabanya, Gwardia Opole, Cuenca,… Velenjčani so lani izpadli proti španskem Granollersu zaradi slabo odigrane domače tekme, saj so si v Španiji priigrali gol prednosti.

MARIBORČANI NA FERSKE OTOKE

Svojo pot v Evropi pa bodo začeli tudi Mariborčani. V prvem krogu pokala Challenge jim bo nasproti stala ekipa H71. Ekipa, ki prihaja s Ferskih otokov je v tem tekmovanju debitant. Vijoličasti bodo prvo tekmo odigrali 5. ali 6. oktobra v gosteh.

Foto: EHF European Cup

Komentarji