Slovenci z zmago otvorili SP

Slovenska rokometna reprezentanca je v prvem krogu skupinskega dela svetovnega prvenstva do 21 let v španskem Vigu premagala Tunizijo z 32:25 (17:14). Najkoristnejši igralec tekme je bil Grega Ocvirk.


Slovenci so odločno krenili v tekmo in že uvodoma nakazali, da lanskoletni uspeh v Celju ni bil muha enodnevnica. Po prvih nekaj napadih je semafor kazal na 4:0, tudi sicer je bila razlika vseskozi v prid Slovenije. Učinkovitost Ocvirka in soigralcev se je pokazala tako odstotkih zadetih strelov od daleč, kot tudi s črte sedmih metrov. Dvanajst minut pred koncem je prednost narasla na sedem golov in jasno je bilo, da bo Slovenija vpisala prvi dve točki na prvenstvu.

Izbranci slovenskega selektorja Saše Prapotnika, nosilci zlatega odličja z lanskega evropskega prvenstva v Celju, se bodo v skupini A pomerili še z Japonci, Američani, Srbi in Španci. V osmino finala se bodo uvrstile štiri najboljše izbrane vrste.


Saša Prapotnik, selektor Slovenije
»Na Tunizijo smo se dobro pripravili, saj nas tekmec v nobenem elementu igre ni presenetil. Nervoza prvih minut tekmovanja je hitro skopnela. Igrali smo izjemno dobro v obrambi. Naša rezerva je še napad – imeli smo preveč zgrešenih strelov – kar bomo skušali popraviti do naslednjič.«

 

TEKME SLOVENIJE NA SVETOVNEM PRVENSTVU
Prvi del, skupina A, Vigo


Torek, 16. julija, ob 16.30:

SLOVENIJA : TUNIZIJA 32:25 (17:14)
Slovenija: Ocvirk 7, Rozman 4, Kotar Marko 4, Gartner 4, Pipp 3, Žabič 3, Horžen 2, Horvat 2, Novak 1, Mazej 1, Košec 1.

Komentarji