RK Cerklje-Radovljica brez težav premagala Grosuplje

V petek, 30. 11., je v Športni dvorani v Cerkljah na Gorenjskem domača ekipa RK Cerklje (RK Cerklje – Radovljica) v sklopu 7. kroga 2. državne lige gostila rokometaše Grosuplja. Srečanje bi lahko označili kar za derbi kroga, saj sta se med seboj pomerili ekipi, ki sta po šestih krogih tekmovanja zasedali 2. in 3. mesto na ligaški lestvici.


Prvi so na obračunu povedli gostje iz Grosupla, ko je za 0:1 domačega vratarja premagal Luka Rede. Sledil je hiter in močan odgovor Cerkljanov, ki so v treh minutah z delnim izidom 5:0 povedli s 5:1 in dokazali, da so pred domačo publiko tokrat odlično razigrani. Tempo igre je bil tudi v nadaljevanju pod taktirko domačih. Gostom se je sicer nekajkrat uspelo približati na tri zadetke zaostanka – zadnjič v 20. minuti obračuna (10:7) –  vendar je domačim rokometašem vedno uspelo »pobegniti«. Prvi polčas se je tako zaključil s šestimi goli prednosti v korist Cerklje-Radovljice (14:8).

Drugi polčas je bil zrcalna slika prvega. Domačini so spretno ohranjali prednost petih, šestih zadetkov pred ekipo iz Grosupljega, ki tako ni našla prave rešitve za uigrane Cerkljane, tekma pa se je tako zaključila z rezultatom 26:20. Rokometaši Cerkelj–Radovljice so po 7. krogih ohranili 2. mesto na lestvici, Grosupeljčani pa so iz 3. padli na 4.

Pri domačinih se je tokrat, z desetimi zadetki izkazal Jan Debelak, pri RK Grosuplje pa je bil najboljši strelec Tilen Zakotnik, ki je zadel petkrat.

RK Cerklje (RK Cerklje – Radovljica) : RK Grosuplje  26:20 (14:8)

RK Cerklje (RK Cerklje – Radovljica): Miščevič, Mirčevski, Stare 9, Debelak 10, Grašič, Letonja, Fajon 2, Križaj 4, Šilc, Kovač, Golmajer – Zima 1, Kamenšak, Matičič, Valjavec, Peterlin, Muršec.

Izključitve: 8 min

7–metrovke: 3/4

RK Grosuplje: Kitak 3, Mišmaš, Fortuna 1, Rede 3, Kokot, Ferkulj2, Stare, Pišek, Pekeč, Slemenjak 2, Harbaš 1, Verbič 2, Muhič, Corel 1, Zakotnik 5

Izključitve: 16 min

7–metrovke: 2/4

 

Pripravila: Nika Baznik
FOTO: Dominik Pekeč / ŠD Šport

Komentarji