RK Krim Mercator se je okrepil s kadetsko reprezentantko

Pri RK Krim Mercator so še enkrat več dokazali, da stavijo tudi na mlajši kader. Zadnja okrepitev tigric je namreč kadetska reprezentantka Neja Polak, ki je nazadnje nosila dres Jeruzalem Ormoža.


Neja Polak je nase opozarjala že v mlajših kategorijah Ormoža. Te pa so združene skupaj z moško ekipo. Da gre za nadarjeno rokometašico je potrdila tudi na lanskem kadetskem evropskem prvenstvu, ki ga je gostilo Celje. S tem je vzbudila zanimanje trenerja Krimovk in slovenske ženske reprezentance Uroša Bregarja, ki jo je priključil pripravam tigric, ki potekajo prav v Ormožu.

V letošnji sezoni bo Polakova minutažo nabirala v mladinski selekciji državnih prvakinj, v prihodnosti pa bo zagotovo svojo priložnost iskala tudi v članski konkurenci. Članice letos čakajo pomembne tekme v najelitnejšem tekmovanju evropskega klubskega rokometa.

»Tukaj je potrebno dati še več od sebe in vložiti dodaten trud. V primerjavi z Ormožem se pri Krimu igra še hitrejši in močnejši rokomet. Upam, da bom prišla čimprej v člansko ekipo in kmalu nastopala v Evropi,« je za KTV Ormož dejala nova članica Krim Mercatorja Neja Polak.

»Spremljali smo jo kar nekaj časa. Zelo smo zadovoljni s prvim treningom, saj ga je opravila z odliko. V prihodnji sezoni bo sicer branila barve v mladinski ekipi, ampak sodeč po njenem potencialu, kmalu prihaja v prvo moštvo,« pa je dodal Uroš Bregar.

Foto: RK Jeruzalem Ormož

Komentarji