Teraš: “Potrebno bo nekaj časa, da se igralci vrnejo nazaj v ritem tekem”

Rokometaši Dobove bodo v naslednjem tednu pričeli s pripravami na novo sezono lige NLB. Varovanci Benjamina Teraša so v prejšnji sezoni zasedli za njih odlično 5. mesto na lestvici in v novo sezono zagotovo odhajajo z dobrimi občutki.


Trener Dobove Benjamin Teraš pred začetkom priprav: “Nenavadno dolg tekmovalni premor bo seveda vplival na načrtovanje skupnega dela priprav na novo sezono. Potrebno bo nekaj časa, da se igralci vrnejo nazaj v ritem tekem, seveda pa je tudi vprašanje kako hitro z njimi začeti, zaradi dolgega premora, v katerem situacijske vadbe z žogo pravzaprav ni bilo. Seveda pa je za vse ekipe in igralce enako.”

“S pripravami na novo sezono bomo začeli v ponedeljek 27.7.2020. Treningi bodo potekali dvakrat dnevno, odigrali pa bomo okoli 7 pripravljalnih tekem. Večino pripravljalnih tekem imamo dogovorjenih, igrali bomo z Usbanscape Loko, Trimom, Sevnico, Koprom, Tartan Prešov, Igom.” je še dodal Teraš, ki bo igralce Dobove vodil drugo leto zapored.

O ciljih za naslednjo sezono smo povprašali tudi direktorja Dobove Mihaela Kostevca: “V prihajajoči sezoni si vsekakor želimo ponovitve letošnjega uspeha, torej ciljamo na zgornji del lestvice.”

“Po končani sezoni je ekipo zapustilo kar nekaj nosilcev igre, a smo izgube nadomestili s kvalitetnimi prvoligaškimi igralci,” je odhod nekaj ključnih igralcev Dobove komentiral Kostevc.

Komentarji