Rok Cvetko: “Po Maccabiju je pred nami velik izziv, ki pa se ga nikakor ne bojimo”

Rokometaše iz Slovenj Gradca čaka drugi krog njihove evropske poti. V prvem krogu so izločili izraelski Maccabi Rishon Le Zion, tokrat pa jim nasproti stoji Nærbø iz Norveške. Gre za aktualne prvake tega tekmovanja, zato Korošce čaka izredno težka naloga. Nekaj optimizma jim vliva dejstvo, da so Norvežani v nekoliko slabši formi, kar se tiče ligaških tekem, saj so po šestih tekmah zbrali zgolj eno zmago.


Trener Ivan Vajdl je o tekmecu govoril spoštljivo in previdno: »Imajo odlično ekipo, predvsem izstopa njihova zunanja linija z izrazitimi strelci. V letošnjem državnem prvenstvu jim sicer ne gre najboljše, a evropske tekme so nekaj čisto drugega. Iz tekme v tekmo jim gre boljše, pred dnevi so v pokalu v gosteh premagali Haslum. Naša igra v obrambi bo morala biti na visoki ravni, da bomo ustavili njihove glavne strelce. Paziti bo treba na njihovega zelo gibljivega in iznajdljivega pivota. V napadu bomo morali biti zelo pazljivi, da bo napak čim manj. Njihova obramba je zelo gibljiva, znajo prestreči veliko napadov in so uspešni v protinapadih. Njihova osnovna postavitev v obrambi je šest- nič, znajo pa zaigrati tudi zelo globoko z obrambo tri – tri, štiri-dva ali pet ena. V prvenstvu so doslej imeli v glavnem težje nasprotnike, zato po rezultatih ne gre soditi naših petkovih nasprotnikov«.

Motivirani kapetan Rok Cvetko: “Vemo kaj pomeni EHF European Cup. Po Maccabiju je pred nami velik izziv, ki pa se ga nikakor ne bojimo. Vsaka Evropska tekma je nova priložnost za dokazovanje in nabiranje izkušenj. Ostajamo skromni, vendar se v tekmo podajamo z jasnim ciljem. V Skandinavijo smo prišli predstavljat našo državo, narod in naš klub. Vse bomo naredili, da bodo navijači ne samo v mestu miru, temveč širom Slovenije ponosni na nas!”

Komentarji