Rokometaši Slovenj Gradca do odlične popotnice za povratno srečanje

Na jugu Norveške sta v okviru 2. kroga EHF European Cup-a moči merila domači Nærbø in Slovenj Gradec. V dvorani Nye Loen, kjer se je zbralo tudi nekaj slovenskih privržencev, so bili domačini v vlogi favorita, saj gre za aktualne prvake tekmovanja. Skozi večji del srečanja so vlogo upravičili, toda na koncu so lahko z izidom vsekakor bolj zadovoljni gostje.


Na začetku je precej preglavic povzročal vratar Joachim Christensen, ki je na samem uvodu tekme zbral kar pet izvrstnih obramb. Poleg tega je izredno razpoložen deloval Theodor Svensgard, ki je zadel vse tri svoje začetne poskuse, kar je domače pripeljalo do vodstva s štirimi goli prednosti.

Slovenski rokometaši so se znašli v nekakšnem uvodnem krču, morda je svoje naredila tudi začetna trema, zato nikakor niso našli odgovora na hitro in atraktivno igro Skandinavcev. Za svoj prvi zadetek so potrebovali skoraj 7 minut, dosegel pa ga je David Svečko. Gostujoči rokometaši so nato na krilih kapetana Roka Cvetka in njegovih štirih zadetkov uspeli priti do izenačenja (7:7). A znova je sledilo nekoliko slabše obdobje varovancev Ivana Vajdla, ko so Norvežani napravili delni izid 5:1 in izenačili svojo najvišjo prednost na srečanju (12:8). Čutiti je bilo precej nervoze iz strani obeh taborov.

Na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 16:14 v korist domačih, vratar Gašper Dobaj je zbral devet obramb, Christensen pa na koncu le osem po tisti uvodni ekstazi.

V uvodu drugega polčasa slovenska zasedba ni našla recepta za hitro tranzicijo iz obrambe v napad domačih. Voz Slovenjgrajčanov je naprej vlekel Eskeričić, ki je bil še v sedmem poskusu nezgrešljiv iz sedemmetrovke (21:19).

5 minut pred koncem srečanja so domačini znova povedli za tri zadetke (28:25), hkrati pa so imeli še igralca več. To je Norvežane postavilo v precej ugoden položaj za končnico obračuna, ki so ga, kljub novih treh zadetkih Cvetka uspeli zadržati do konca tekme.

Končni rezultat je bil tako 29:28, kar napoveduje izjemno povratno tekmo, vsekakor pa nič še ni odločenega v tem dvoboju. Za najboljša posameznika sta bila nagrajena Rok Cvetko v taboru Slovenj Gradca in vratar Christensen pri Norvežanih, ki je zbral 17 obramb. Dobaj jih je na koncu zbral kar 23. Najbolje strelsko razpoložena pri domačih sta bila Haugseng (9) in Svensgard (8), pri gostih pa Cvetko (9) in Eskeričić (7).

5. novembra bo torej vroče v Slovenj Gradcu, ko bodo Korošci lovili zadetek zaostanka.

FOTO: Žiga Bulovič

Komentarji