Rok Ovniček iz Velenja v RK Celje Pivovarna Laško

Aktualni državni prvaki – RK Celje Pivovarna Laško – so v svoje vrsti pripeljali novo okrepitev, To je 23-letni Rok Ovniček, ki bo v celjski klub prestopil iz velenjskega rivala Gorenja.


Branko Tamše je s tem “zadal” še en udarec svojemu nekdanjemu klubu in jim odvzel nosilca igre Roka Ovnička. Produkt velenjske rokometne šole, ki je izredno pomemben korak v svoji karieri naredil z igranjem za Slovenj Gradec (v sezonah 2013/14 in 2014/15 ter delno 2012/13 je na 47. tekmah dosegel 208 zadetkov), bo tako naredil korak višje v svoji karieri in zaigral za državne prvake. V letošnji sezoni je bil organizator igre najboljši strelec Velenja v končnici državnega prvenstva (35 zadetkov), v SEHA ligi je bil četrti (49 zadetkov), v ligi prvakov pa je kot njihov tretji najboljši strelec dosegel 32 zadetkov. Rok se je z dobrimi predstavami že uvrstil na seznam članske reprezentance Slovenije, kjer bo v prihodnjih dneh nastopil na Sredozemskih igrah. Jernej Smisl, predsednik RK Celje Pivovarna Laško, je z njim podpisal dvoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja za eno leto.

Rok Ovniček je ob podpisu pogodbe povedal: “Izjemno vesel sem podpisa pogodbe z RK Celje Pivovarna Laško in komaj čakam začetek priprav. Zavedam se, da so cilji tega kluba vsako sezono visoko postavljeni in verjamem, da lahko k njihovi uresničitvi tudi sam veliko pripomorem. S svojimi igrami želim upravičiti zaupanje kluba in trenerja ter pomagati ekipi pri osvajanju lovorik in ko se bo pokazala možnost, uvrstiti v izločilne boje lige prvakov. Igrati proti najmočnejšim ekipam v Evropi je gotovo največji izziv, česar se še posebej veselim. Tudi moja miselnost je namreč takšna, da želim doseči najvišje cilje, zato sem prepričan, da je izbira Celja prava odločitev. Tu se kvalitetno trenira in napreduje, osvajajo se lovorike, kar gotovo pripomore k napredku v vseh pogledih. Hkrati bom lahko z nadaljevanjem kariere v Sloveniji zaključil študij, kar je tudi eden izmed mojih ciljev. Z večino igralcev se poznam iz mlajših kategorij slovenske reprezentance, tako da bo privajanje na sistem dela in igre malo lažji, kot bi bil sicer. Ob prestopu bi se rad za korekten odnos zahvalil matičnemu klubu, saj mi je omogočil razvoj do te mere, da bom lahko nastopal na najvišjem nivoju evropskega rokometa.”

Glede na celotno situacijo okoli prestopa Ovnička je vse skupaj pokomentiral športni direktor Gorenja – Janez Gams: “Ovnička smo videli kot enega izmed stebrov naše pomlajene ekipe, sam pa je izrazil željo, da bi se rad preizkusil v dresu Celja Pivovarne Laško. Za prihodnje sezone v Velenju gradimo ekipo iz igralcev, ki v RK Gorenje Velenje želijo igrati, verjamejo, da bodo pri nas imeli na voljo dobre pogoje za razvoj svojega potenciala in ob tem klubu skušali povrniti ugled, ki ga je ta nekoč že imel. Ovniček se v naši zgodbi ni videl, zato smo se dogovorili za predčasno prekinitev pogodbe. Na njegovi nadaljnji športni poti mu želimo veliko sreče.”

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji