Rokavec: “Čas je, da pokažemo svoj pravi obraz”

Mariborčane po porazu v gosteh proti Trimu jutri v 9. krogu lige NLB čaka domača tekma. V štajersko prestolnico prihaja povratnik med slovensko rokometno elito, RD Butan plin Izola. Novopečeni trener Maribora Rokavec bo jutri dočakal prvo domačo tekmo, na kateri bodo Vijoličasti lovili tretjo zmago v državnem prvenstvu.


Mariborčani so z zmago proti Ormožu pred dvema krogoma zagotovo pridobili na samozavesti, a so proti Trimu znova padli v novi krč: “Poraz v Trebnjem nas je malo pretresel, česar si po zmagi proti Ormožu nismo želeli. S tisto zmago smo se psihološko dvignili, a tega nismo znali nadgraditi. Na zadnji tekmi smo si privoščili zares slabih 15 minut v prvem polčasu, ko smo povsem padli in se vrnili v stare okvirje, ki so jih fantje vajeni še od prej. S treningi to skušamo odstraniti, ta teden pa smo se predvsem želeli tudi osvežiti. Veliko je novih informacij in novih stvari, vse pa bi radi v kratkem času implementirali v našo igro. To vsekakor ni lahko. Fantje tudi niso bili dovolj fizično pripravljeni za dve tako zahtevni tekmi v štirih dneh. Želim si, da se bomo ta teden uspešno pripravili na Izolo in da bomo v soboto na igrišču delovali dobro,” pred domačim debijem razmišlja Rokavec.

Ekipa Izole je v tej sezoni prišla do ene zmage, ko so v 3. krogu premagali Slovenj Gradec, nato pa še remizirali s Trebnjem: “Izolo sem že analiziral. Tudi oni imajo, podobno kot mi, dva obraza. Proti Trimu so bili v obrambi izjemni in prišli do velike točke, nato pa pridejo tekme, na katerih imajo veliko težav. Upam, da bodo proti nam pokazali prav ta obraz in da bomo mi to znali izkoristiti ter se na koncu veselili zmage. Sam se sicer bolj ukvarjam z nami. Želim si, da bi imeli karakter in prepoznavno igro. Ko bomo to dosegli, bo vse veliko lažje,” dodaja Rokavec.

Trener Mariborčanov ima tudi številne težave s poškdobami, to pa vsekakor odpira priložnost za prizkus nekaterih igralcev mladinskega pogone: “Veliko težav imamo tudi s poškodbami. Zagotovo smo izgubili kapetana Soka, do konca koledarskega leta bomo vsekakor pogrešali Golika in Zugana, popoldne pa bo prvi trening opravil Sivka, ki bi se lahko vrnil. V sredo je sicer zbolel vratar Kocjančič, a zaenkrat ne razmišljamo, da ga v soboto ne bi bilo z nami. Tudi zato na treningu priložnost dobivajo nekateri mladinci. Morda bomo uporabili tudi, katerega od njih. Ne bomo jokali, pač pa naredili vse, da pridemo do zmage,” je za konec še povedal hrvaški strokovnjak.

FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji