Rokometaši Kopra nadigrali Slovan

V areni Bonifika je pri rokometaši RD Koper gostovala zasedba RD LL Grosist Slovan. Koprčani so narekovali tempo tekmi že od samega začetka in Ljubljančanom niso dopustili resne možnosti za nocojšnjo zmago. Tekmo so odločili že veliko pred samim koncu, srečanje pa zaključili z zmago 40:25.


Koprčani so bolje odprli tekmo in si že do 7. minute priigrali tri gole prednosti (6:3). A gostitelji se s temo niso zadovoljili in že v 10. minuti prednosti povišali še za en gol (8:4). Ljubljančani v prvem delu enostavni niso našli recepta kako prebiti obrambo Kopra. Do 20. minute smo spremljali izenačen obračun brez kakšne konkretne igre v obrambi. Predvsem luknjasta je bila obramba gostov. V 25. minuti so tako Primorci povedli že s šestimi goli naskoka (14:8). Rokometaši Slovana so do konca polčasa poizkušali zaostanek znižati, a jim to ni uspelo. So pa zato svojo prednosti še povišali domači (18:11), a na odmor vseeno odšli s prednostjo šestih golov, saj so zadnji zadetek v prvem delu igre dosegli Ljubljančani (18:12).

Na začetku drugega polčasa so se rokometaši Slovan približali na štiri gole zaostanka (19:15), a sledil je odgovor domačinov. Po dobrih 15. minutah drugega dela igre so prvič na tekmi povedli z dvomestno prednostjo (27:17) in tako že pred samim koncem razrešili dvome o zmagovalcu. Gostitelji so tekmo le še mirno nadzorovali. Na koncu so se razveselili zmage s kar petnajstimi goli razlike (40:25).

Pri rokometaših Kopra je bil z 10 goli najučinkovitejši Andraž Kete, pri gostih pa je bil z 9 zadetki daleč najboljši Aleksa Tufegdžić. Pri Koprčanih lahko omenimo tudi vratarja Marina Đurico, ki je zbral 12 obramb.

KOPER : LL GROSIST SLOVAN 40:25 (18:12)
Kete 10, Žagar 6; Tufegdžić 9, Soršak 4


Standings provided by Sofascore

FOTO: Tomaž Primožič / RD Koper

Komentarji