Rokometaši Krke do novih dveh točk proti Loki

V Novem mestu je Krka gostila ekipo Loke. Večji del tekme so prevladovali Krkaši. Ločani so bili boljši le na začetku drugega polčasa. Nekaj posledic jim je verjetno pustila tudi izključitev Stefana Damjanoviča. Na koncu so se razveselili zmage z rezultatom 27:24.


Po igri gol za gol od začetka tekme so po dobrih 10. minutah prestavo višje prestavili Novomeščani ter si do 15. minute priigrali štiri gole prednosti (9:5). Ločani so z dvema hitrima zadetkoma znižali na 9:7. Sledil pa je nov nalet domačih, ki so v 21. minuti povedli s petimi goli naskoka (12:7). Do konca prvega dela Ločanom niso več dovolili, da bi se približali. Ravno nasprotno so prednost povišali še za dodaten gol (15:9). Rokometaši Loke so do konca prvih 30. minut zaostanek uspeli znižati za gol in tako sta ekipi na odmor odšli ob razliki petih zadetkov in rezultatu 17:12.

Drugi polčas so bolje odprli gostje, saj so se hitro približali ne tri gole (17:14). A hitro je sledil udarec, saj so v 39. minuti ostali brez Stefana Damjanovića, ki je zaradi udarca po obrazu prejel direkten rdeči karton. A Ločanov to ni preveč zmedlo, saj so še vedno držali stik z domačo zasedbo. V 47. minuti pa je prednost domačih znova narasla na pet zadetkov (24:19) in z minuto odmora je moral odreagirati strateg Loke, Gregor Cvijič. Gostje v nadaljevanju niso več našli pravega ritma. Krkaši so si do 55. minute priigrali šest golov golov prednosti (26:20). To se je na koncu izkazalo za odločilno prednost, čeprav so gostje do konca prišle le na tri gole zaostanka (27:24). Za kakšno presenečenje pa je Ločanom zmanjkalo časa.

KRKA : URBANSCAPE LOKA  27:24 (17:12)
Majstorovič 6, Lončar in Knavs po 5; Jesenko A. 5, Nikolić 4
RK: Damjanović, 39. minuta


Standings provided by Sofascore

FOTO: Jure Klobučar / MRK Krka

Komentarji