Rokometaši oslabljeni nad Švicarje

Moška rokometna reprezentanca je v nedeljo v Izoli začela priprave na neposredna kvalifikacijska dvoboja za januarsko svetovno prvenstvo. Švicarjem se bo slovenska izbrana vrsta zoperstavila v okrnjeni zasedbi.


Konec prvega vikenda v maju je selektor Uroš Zorman na treningu zbral 10 rokometašev, medtem ko se bodo ostali ekipi pridružili tekom ponedeljka. V priprave se je reprezentanca podala precej oslabljena. Zaradi težav z ahilovo tetivo sta sodelovanje morala odpovedati desnokrilni igralec Gašper Marguč in organizator igre Miha Zarabec, težave s kolenom pa so prekrižale načrte najvišjemu reprezentantu Borutu Mačkovšku.

Zorman je zaradi odpovedi vpoklical dva dodatna rokometaša. Nastalo vrzel bosta po najboljših močeh skušala zakrpati levi zunanji igralec Aleks Kavčič ter organizatorja igre Tilen Strmljan. Poleg slednjih bodo na pripravah sodelovali še krilni igralci Tadej MazejStaš Slatinek JovičićBlaž Janc in Domen Novak, zunanji igralci Peter ŠiškoAleks VlahDean BombačMitja JancJure DolenecNejc Cehte in Tadej Kljun, krožni napadalci Blaž BlagotinšekJernej DrobežKristjan Horžen in Matic Suholežnik ter vratarji Klemen FerlinUrh Kastelic in Urban Lesjak.

“Tekmi moramo oddelati tako kot se od nas pričakuje, popuščanja ne sme biti. Odsotnost igralcev zaradi poškodb ni nič novega, s tem se ubadamo že od mojega prihoda na selektorsko mesto. Tudi tokrat se bo treba s tem spopasti. Kogar ni, ga ni, lahko pa smo hvaležni tem igralcem, ki so prispeli na priprave,” je ob zboru dejal Zorman.

Slovenijo v kvalifikacijah za mundial čakata dve tekmi s Švicarji. Prva bo na sporedu v četrtek ob 18. uri v koprski areni Bonifika, povratna pa v nedeljo ob 16. uri v Wihtherthuru.

“Reprezentančni tedni med klubskimi sezonami so dobrodošli, vsakdo je vedno vesel, da pride za krajši čas v domovino in lahko brani njene barve. Cilj tega tedna je uvrstitev na svetovno prvenstvo. Imamo dobre možnosti, vse pa bo odvisno od nas!” poudarja vratar Ferlin, krožni napadalec Drobež pa dodaja: “Čakata nas dve zahtevni tekmi. Na vsaki bomo morali pokazati največ, česar smo sposobni. Upam, da nam že v Kopru, tudi s pomočjo navijačev, uspe iztržiti dober rezultat. Imamo nekaj težav s poškodbami, a verjamem, da bomo tisti, ki smo na pripravah pravi.”

Tekma v Kopru bo še posebej slovesna, saj bomo na njej pozdravili posebne goste. Naslednike bodo s tribun bodrili člani reprezentance, ki je leta 2004 na evropskem prvenstvu osvojila srebrno kolajno.

Vstopnice za obračun Slovenije in Švice v Kopru so že na voljo na vseh prodajnih mestih sistema Eventim (iskalnih fizičnih prodajnih mest se nahaja TUKAJ) ter preko spleta na povezavi TUKAJ. V predprodaji njihova cena znaša 13 evrov, na dan tekme bo cena dva evra višja.

Komentarji