Gorenje Velenje dva kroga pred koncem prevzelo vodstvo

Rokometaši Gorenja Velenja so se z zmago na zaostali tekmi 21. kroga povzpeli na vrh lestvice Lige NLB. V Dobovi so zmagali s 36:26.


Rokometaši Gorenja niso zamudili priložnosti, da se po zaostali tekmi zavihtijo na vrh lestvice. Že pred tekmo proti zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva so bili izraziti favoriti, na tekmi pa so to samo dokazali.
Nekaj težav so imeli le na začetku, ko so domači povedli s 3:1, a z odličnim odgovorom v obliki delnega izida 5:0 so prišli do vodstva, ki ga niso več izpustili iz rok. Ob polčasu so vodili za pet golov, na koncu zmagali za deset, vodili pa že tudi za trinajst.
Najboljši strelec tekme je bil gostujoči krožni napadalec Jernej Drobež, ki je ob stoodstotni natančnosti dosegel sedem golov. Tarik Velić jih je dodal šest, pri domačih so trije igralci dosegli pet golov.
 
Peter Šiško, rokometaš RK Gorenje Velenje:
“Vedeli smo, da nas čaka težko gostovanje. Pripravljali smo se na tekmo tako kot na vsako drugo. Vemo, da moramo do konca sezone vse tekme dobiti, če hočemo biti prvaki. Mislim, da smo kar na pravi poti.”
 
Blaž Pintar, rokometaš RK Dobova:
“Čestitam ekipi Velenja za zmago. Odigrali smo soliden prvi polčas. Na začetku drugega polčasa smo imeli nekaj črnih minut, iz katerih se nismo znali pobrati. Velenje pa je izkušeno pripeljalo tekmo varno do konca.”
Komentarji