Rokometašice Celja v nadaljevanje sezone z novim trenerjem

Ženski rokometni klub Z’ dežele iz Celja je danes na svojem facebook profilu objavil novico, da se po dveh sezonah in pol poslavlja članski trener Sebastjan Oblak. Enega najuspešnejšh trenerjev članske zasedbe Celja bo zamenjal dosedanji trener kadetske ekipe Peter Novak.


Oblak je ekipo prevzel na začetku sezone 2016/17, ter z njo že v prvem letu dosegel vidne rezultate. V svoji prvi sezoni je Celjanke popeljal do naslova pokalnega podprvaka in tretjega mesta v državnem prvenstvu. S svojimi dobrimi rezultati pa je nadaljeval v svoji drugi sezoni, ko je osvojil tretje mesto v pokalu in v državnem prvenstvu.

Najuspešnejšega trenerja v zgodovini kluba je zamenjal Peter Novak, nekdanji rokometaš Celja Pivovarne Laško in državni prvak. Po težavah s poškodbami se je preselil v trenerske vode in skrbel za mlajše selekcije celjskega kluba. Pod njegovo taktirko so tako igrali Urban Lesjak, Gašper Marguč, David Razgor, Vid Poteko in drugi vrhunski rokometaši. V nadaljevanju kariere je prevzel vodenje kadetske ekipe Z’Dežele, odslej pa ga bomo videvali na stolčku glavnega trenerja članske ekipe.

Novico o menjavi trenerja so pri Celju objavili na njihovi facebook strani:

https://www.facebook.com/zrkzdezele/

FOTO: Slavko Kolar

Komentarji