Rokometašice Krima nemočne na Madžarskem

Rokometašice RK Krim Mercator so v 11. krogu Lige Prvakinj gostovale na Madžarskem pri Ferencvarošu. Prvo medsebojno tekmo v letošnji sezoni so v Ljubljani z rezultatom 30:32 dobile igralke Ferencvaroša. In že po prvem polčasu je bilo jasno, da bodo tudi na drugi tekmi slavile Madžarke, saj so na odmor odšle s kar devetimi zadetki prednosti (19:10).  V drugem polčasu so delo le še mirno dokončale in se razveselile suverene zmage s 37:26.


Srečanje so bolje odprle domačinke in tako kot na tekmi v Ljubljani na začetku oktobra hitro povedle s 4:1. Krimovke na začetku niso našle svoje igre. V napadu so storile veliko preveč tehničnih napak in posledično izgubile veliko žog. Kar nekaj preglavic pa je na začetku Tigricam povzročala vratarka Ferencvaroša Blanka Biro (9 obrmab). Gostiteljice so vse to seveda s pridom izkoristile in na krilih najboljše strelke ekipe v letošnji sezoni lige prvakinj, Katrin Klujber (68 golov) v 12. minuti povedle s šestimi goli naskoka (8:2). Po minuti odmora je tako moral seči strateg Krimovk, Dragan Adžić. Slovenskim državnim prvakinjam pa ni steklo niti po minuti odmora. Madžarke so namreč ob koncu 16. minute po zaslugi Antje Maleisten (5 golov) prednost povišale že na osem golov (12:4). Igralkam Krima je največ težav povzročala igra v obrambi, saj so domačinkam dovoljevale lahke zadetke. Tigrice so nato vzpostavile stik in tako smo nekaj minut spremljali nekoliko bolj izenačen rokomet. V zaključku prvega dela igre pa so Madžarke znova stopile na plin in prednost znova začele višati. Krimovke so se na silo poizkušale približati, a so rokometašice Ferencvaroša njihove namere prebrale in jih tako prisilile v napake. Na odmor so tako odšle z najvišjo prednostjo prvega polčasa, devetih zadetkov (19:10).

Madžarke so silovito odprle tudi drugi polčas in v 37. minuti povedle že z dvanajstimi goli prednosti  (25:13). Krimovke danes niso imeli niti razpoložene vratarke. Arenhartova in Risovićeva sta skupaj zbrali 7 obramb, na drugi strani Birojeva kar 15. Rokometašice Fernecvaroša so v nadaljevanju nekoliko popustile, a le toliko, da so gostje držale na razliki desetih zadetkov. Ljubljančanke enostavno niso znale izkoristiti ponujenih priložnosti. Tudi ob kakšni zapravljeni priložnosti gostiteljic so Tigrice prehitro zaključevale napade iz skoraj, da nemogočih pozicij. Edina svetla točka v drugem polčasu je bila Daria Dmitrieva, ki je nekajkrat lepo zaposlila svoje soigralke, sama pa dosegla 10 zadetkov. Zadnjih 15. minut se je videlo, da rokometašice Krime le še čakajo, da tekma pride h koncu, saj ne v napadu ne v obrambi niso našle prave rešitve. V 55. minuti so domačinke povedle s trinajstimi goli prednosti (37:24), kar je bila tudi najvišja prednost na današnji tekmi. Obračun se je končal z rezultatom 37:26.

FERENCVAROSI : KRIM MERCATOR  37:26 (19:10)
Klujber 10, Bolk in Malestein 7; Dmitrieva 10, Lazović 4


Standings provided by Sofascore

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji