Slovenci uničili gostitelje prvenstva in zaprli usta kritikom

Slovenski rokometaši so se na drugi tekmi prvenstva pomerili z domačini iz Poljske. Izvrstna predstava je Slovencem po prvem polčasu prinesla šest zadetkov prednosti, srečanje pa se je končalo z rezultatom 23-32 v korist čete Uroša Zormana.


Obračun v poljskih Katovicah je z zadetkom otvoril Aleks Vlah. Naslednje minute so pripadle domačinom, ki so si do 6. minute priigrali prednost z rezultatom 4-2. Sledile so slovenske minute, ki so rezultat s štirimi zaporednimi zadetki obrnile v naš prid (4-6). Poljaki so do 19. minute uspešno sledili tempu, ki so ga narekovali slovenski rokometaši, nato pa so podlegli pritisku in se s petimi zaporednimi prejetimi zadetki spravili v neprijeten položaj (10-16). Rezultat polčasa (11-17) je z zadetkom v zadnji sekundi postavil Blaž Janc.

Slovenski rokometaši so drugi polčas nadaljevali z enakim tempom kot so končali prvega. Do 44. minute so svojo prednost povišali na +10 in poskrbeli za evforijo med slovenskimi navijači (15-25). Trije zaporedni zadetki Poljakov so slovensko prednost malce znižali, vendar so jo naši hitro ponovno pridobili. Slovenski reprezentanti so prednost uspešno zadržali skozi končnico srečanja, nekajkrat osmešili obrambo Poljakov ter slavili z rezultatom 23-32.

Najbolj razpoložen je bil Jure Dolenc, ki se je podpisal pod sedem zadetkov. Šest golov je dodal Aleks Vlah, enega manj pa igralec tekme Blaž Janc. Slovenci se bodo v ponedeljek ob 18. uri pomerili s Francozi, ki so prav tako na prvenstvu še zmeraj s stoodstotnim izkupičkom.

FOTO: IHF

Komentarji