PREGLED DNEVA: Slovenija in Madžarska pripravili dve manjši presenečenji

Rokometna sobota je navdušencem prinesla dve presenečenji. Slovenci so z rezultatom 32-23 premagali domačine Poljake in dvorano v Katovicah zavili v tišino. Madžari so v Kristianstadu presenetili Islandce ter z preobratom v zadnjih minutah tekme prišli do pomembne zmage. Kako so se pa razpletle ostale tekme?


Brazilija – Urugvaj 35 : 24

Brazilci so po uvodnem porazu proti Švedom danes vknjižili prvi dve točki. Reprezentanca Brazilije je proti svojim južnim sosedom že po prvem polčasu vodila za 9 zadetkov, tekmo pa končala z naskokom 11 golov. Pri Brazilcih se je pod 7 zadetkov podpisal Rudolph Hackbarth, za Urugvajce pa jih je 5 dosegel Giovanni Capello.

 

Črna Gora – Iran 34 : 31

Iranci so se v obračun podali z odlično popotnico po uvodni zmagi nad Čilenci, taktika selektorja Veselina Vujovića pa je bila premalo za novo presenečenje. Črnogorci so bili v vodstvu večji del obračuna, reprezentanca Irana pa jim je na koncu morala priznati premoč s tremi goli razlike. Za reprezentanco Črne Gore je 10 zadetkov dosegel Miloš Vujović, pri Irancih pa sta po 7 zadetkov dosegla Mohammadreza Oraei in Afshin Sadeghi.

 

Francija – Savdska Arabija 41 : 23

Po Sloveniji je danes Savdski Arabiji lekcijo odčitala še Francija. Že po prvem polčasu so si Francozi priigrali 10 zadetkov prednosti, tekmo pa so zaključili s kar 41 doseženimi zadetki in prepričljivo, pričakovano zmago. V taboru Francozov je 8 zadetkov dosegel Yanis Lenne, pri Savdijcih pa sta po 5 zadetkov dosegla Abdullah Al-Abbas in Mahdi Al-Salem.

 

Portugalska – Južna Koreja 32 : 24

Tudi četrta izmed tekem, ki so se začele ob 18. uri, se je končala z pričakovanim izidom. Skozi večji del obračuna so se Južnokorejci uspešno upirali ter ostajali v igri. Na odmor so odšli z zaostankom treh zadetkov, v zadnjih devet minut srečanja pa stopili zgolj z golom zaostanka. Sledilo je sedem zaporednih zadetkov Portugalcev, ki so uničili južnokorejske sanje o prvi zmagi na prvenstvu. Za Portugalce je 8 golov dosegel Andre Gomes, pri Južnokorejcih pa je bil s 4 najuspešnejši Lee Hyeon-Sik.

Islandija – Madžarska 28 : 30

Islandski rokometaši so v prvem polčasu pričakovano prevzeli pobudo in si do odmora priigrali prednost petih zadetkov. V prvih desetih minutah drugega dela so prednost povišali na +6, v zadnjih deset minut tekme pa stopili z tremi goli prednosti. Končnica srečanja je pripadla Madžarom, ki so s petimi zaporednimi zadetki rezultat obrnili v svoj prid ter se veselili druge zmage na prvenstvu. Pri Islandcih je 9 zadetkov dosegel Bjarki Mar Elisson, za Madžare pa 6 golov zabil Gabor Ancsin.

 

Španija – Čile 34 : 26

Čilenci so odlično otvorili srečanje, vendar so Španci hitro prevzeli pobudo. Rokometaši Španije so si do odmora priigrali prednost treh zadetkov, do konca srečanja pa prišli do 34 zadetkov, ki so jim prinesli drugo zmago na prvenstvu. Za Špance je 6 zadetkov dosegel Alex Dujšebajev, pri Čilencih pa je bil z 8 najuspešnejši Emil Feuchtmann.

 

Švedska – Kapverdski otoki 34 : 27

Švedi so odlično otvorili srečanje, hitro prevzeli pobudo in si do polčasa priigrali prednost 11 zadetkov. Drugi polčas je sicer pripadel rokometašem Kapverdskih otokov, vendar je bil zaostanek prevelik za nadoknaditi. Pri Švedih se je pod 5 zadetkov podpisal Hampus Wanne, pri nasprotnikih pa sta po 6 zadetkov dosegla Felisberto Landim in Paulo Moreno.

 

Poljska – Slovenija 23 : 32

Poročilo si lahko preberete tukaj.

 

FOTO: IHF

Komentarji