Rokometašice Krke s težavo do zmage v Strahinju

RK Naklo Peko Tržič : Žrk Krka 24:28 (15:14)
Športna dvorana srednje šole v Strahinju, 50 gledalcev


Naklanke so v četrtek na domačem igrišču doživele dokaj visok poraz proti ekipi Velenja, Krka pa je na domačem igrišču premagala igralke Mlinotesta iz Ajdovščine in prišla v Strahinj samozavestna.

Domače igralke so že na samem začetku tekme pokazale voljo in zagnanost napram četrtku, gostje pa so tekmo pričele precej zadržano. Naklanke so že na začetku tekme povedle in vodstvo v osmi minuti povišale na tri zadetke (5:2) ter kasneje v deseti minuti na štiri zadetke. Predvsem gre pohvaliti domačo vratarko Klemenčič, ki je branila kar nekaj čistih strelov gostujočih igralk ter tako domačinkam dala veliko zagona. Domače so z dobro obrambo in premišljenimi napadi razliko dveh do treh zadetkov držale vse do 27. minute, nato pa so se gostje približale na en zadetek, tudi izenačile, a polčas so vendarle dobile domače igralke s 15:14.

Drugi polčas je bil podoben začetku prvega. Domače rokometašice so še naprej igrale na dokaj dolge napade, zadevale, ter v obrambi igrale čvrsto a so tudi gostje začele igrati malo bolje, in malo več tudi na krožno napadalko Anjo Rudman, ki je izkoristila vsako dobljeno žogo, bilo pa je tudi nekaj več strelov iz razdalje. V obrambi pa so rokometašice Krke igrale bolje in Naklankam preprečile lahke zadetke. V 40. minuti pa so Krkašice tudi povedlje za zadetek, kasneje dva, a je domačinka uspelo obraniti dva napada zaporedoma ter tudi izenačiti. Z nekaj obrambami se je izkazala tudi gostujoča vratarka. Tako smo napeto tekmo gol za gol spremljali vse do 55. minute ko so gostje zopet povedle, dve minuti kasneje pa povišale na dva zadetka kar domačinkam kasneje ni uspelo nadoknaditi. Tako so igralke Krke ki so veljale za favoritinje s težavo premagale Naklanke, ki pa lahko s tako igro računajo tudi na obstanek v ligi. Naj omenimo še, da je zadetek iz devetih metrov po izteku igralnega časa zadela domača igralka Laura Pihlar mimo živega zidu.

 

Urša Zelnik (Naklo Peko Tržič):Glede na to da je bila Krka favorit, se mi zdi da smo zelo dobro odigrale v napadu in tudi obrambi . Mislim da je bil napad že veliko boljši s sicer še nekaj napakami, v obrambi pa smo se borile in dale vse od sebe in mislim da če bomo tako nadaljevale, lahko zmagamo še kakšno tekmo

Nina Ražem (Krka in bivša rokometašica Nakla):Tekmo smo vzele preveč na lahko kar se je tudi pokazalo. V sredo smo zmagale pokalno tekmo z Ajdovščino in mislim da smo dobile malo krila in smo premalo resno začele, tako da smo se prvi polčas bolj ali manj lovile gol po gol. V drugem polčasu pa smo bolje zaigrale in dobile le 9 zadetkov in se malo popravile, ampak to ni odraz tega kar zmoremo in smo sposobne. V glavnem nismo šle z glavo na tekmo in ne moremo biti zadovoljne z prikazano igro.

Obenem smo postavili tudi vprašanje kako se je vrniti v nekoč domačo dvorano…
Definitivno je bila s čustvi to najbolj nabita tekma za mene letos. Dvorana,gledalci, punce s katerimi sem še vedno veliko v stikih, in se še zmeraj dobro razumemo, in sem zaradi tega igrala tudi malo v krču. Ampak na tekmi je potrebno na te stvari pozabiti

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja