Krkašice zanesljivo preko Pirančank

V 15. Krogu 1. A DRL so Krkašice gostile ekipo iz Pirana in prepričljivo zmagale z rezultatom 30:19 (18:7).


Že v uvodnih minutah tekme so domače rokometašice dale vedeti, da jih danes zanima le zmaga. S trdno obrambo in hitrimi protinapadi so si v 15. Minuti tekme priigrale prednost štirih golov (7:3). Pirančankam priključitev ni uspela, Krkašice pa so do konca polčasa svoje vodstvo samo še zviševale in na odmor odšle s prednostjo 11 golov (18:7). Pri domačih igralkah sta se tako v obrambi kot v napadu izkazali Anja in Tjaša Rudman, ki sta dosegli vsaka po 4 zadetke. Strelsko pa je bila razpoložena tudi Neža Avbelj z 8 zadetki.

V začetku drugega polčasa so domačinke še vedno držale vajeti v svojih rokah in niso popuščale. Gostje so do zadetkov le s težka prihajale, saj se je v domačih vratih izkazala Karmen Korenič, ki je zbrala skupaj 21 obramb, svoj delež pa je dodala tudi Tjaša Veble, ki je v drugem polčasu zadela štirikrat (skupaj 5 zadetkov).
Pohvaliti je potrebno borbenost Krkašic, ki so gostjam dovolile vodstvo le pri rezultatu z 0:1 in zbranost do konca tekme, ki se je končala z rezultatom 30:19.

Pri gostjah sta bili najbolj uspešni Kranjc Lea, ki je zadela 8-krat in Valentina Panger s 5 zadetki.

 

Stopiče – Športna dvorana: Gledalcev 150, Sodnika : Pajič Tomislav in Smolko Mitja

ŽRK Krka:
Korenič Karmen 3 obrambe, Hajdinjak Tina 3 obrambe, Prošek Eva, Ražem Nina 1, Kramar Petra 3, Avbelj Neža 8 (1), Rudman Tjaša 4, Radojčič Urška 2, Legan Katja, Veble Tjaša 5, Barbič Kim, Žlajpah Urška 1, Rudman Anja 4, Leskovec Nina 2, Valjavec Maja.
Trener: Kranjčič Salvador.

RK Piran:
Spahić Sabrina 5 obramb, Kraja Adelina 6 obramb, Vivoda Nika, Terčič Ana 1, Kranjc Lea 8 (1), Avsec Lea 1, Panger Valentina 5 , Stojilkovič Valentina 1, Levačič Iva, Milaković Nevenka 1, Tatič Suzana, Jagurdžija Amina 1, Medić Martina 1,
Trenerka: Erceg Dalija

Sedemmetrovke: Krka 1/2, Piran 2/6
Izključitve: Krka 16 minut, Piran 8 minut

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja