Tudi na drugi tekme boljše Francozinje

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v Rdeči dvorani v Velenju odigrala zadnjo tekmo letošnje sezone.


Nasprotnice so bile Francozinje, ki pa so tudi tokrat zanesljivo zmagale. Prve so z napadom pričele Slovenke, in sicer v postavi Mavsar, Jeriček, Lazović, Krhlikar, Gros, Irman in Marinčkova v vratih, a so prvi poizkus zapravile. Francozinje so z dvema zaporednima goloma Debelejeve in Pineaujeve hitro povedle z 1:4. Varovanke Marte Bon nikakor niso uspele premagati vratarke Leynaudeve, ki je v prvih osmih minutah zbrala že štiri obrambe. Francozinje so tako vodile že 3:7. Prednost so še povečale in deset minut pred koncem vodile s plus 5 (5:10). Polčas se je končal z rezultatom 10:14.

Drugi polčas so naše v začetnem delu sicer igrale enakovredno, a je bila žal prednost iz prvega polčasa prevelika, da bi lahko izenačile. Francozinje so 15 minut pred koncem vodile že s plus sedem (14:21). Prednost so še povečale in pet minut kasneje vodile z devetimi zadetki prednosti (15:24). Naše reprezentantke so do konca tekme prednost sicer malce znižale in dvoboj se je končal z rezultatom 21:27. 

Najboljša strelka tekme je bila tokrat Ana Gros, ki je zadela sedemkrat. Prav tolikokrat pa je na drugi strani zadela Lacraberejeva. 

Dodatne kvalfikacije za SP 2015, Povratna tekma
Slovenija : Francija 21:27 (10:14)
Rdeča dvorana Velenje, 900 gledalcev, sodnika Kursad Erdogan in Ibrahim Ozdeniz (oba Turčija)

Slovenija: Stefanišin (3 obrambe), Marinček (4 obrambe) Pandžić; Stanko, Zrnec 1, Krhlikar, Gros 7, Beganovič, Jeriček 2, Hrnčič, Mavsar 2, Lazović-Varlec 4, Turnšek, Irman 4, Gregorc, Petrinja 1

Francija: Leynaud 5 obramb), Darleux (4 obrambe); Kamto Njitam, Ayglon 2, Peneau 4, Zaadi Deuna 1, Prouvensier, Houette 1, Niakate 2, Dembele 3, Bulleux 3, Gioirani, Edwige, Nze Minko, Niombla 3, Lacrabere 7

Izključitve: SLO 4 min; FRA  8min
Sedemmetrovke: SLO  3 (6); FRA 1 (1)

Pripravil: MM
Foto: Slavko Kolar

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja