Rokometna simfonija: poslavljata se Zorman in Žvižej

Danes je pred reprezentančno tekmo v Celju potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavniki rokometne zveze obelodanili projekt, ki smo ga že videli na košarkarskih igriščih. Svojo igralsko rokometno pot bosta skupaj zaključila Uroš Zorman in Luka Žvižej.


Tako kot sta se od športnih navdušencev v Areni Stožice poslovila Boštjan Nachbar in Sani Bečirović, se bosta v celjskem Zlatorogu poslovili dve rokometni slovenski legendi – Uroš Zorman in Luka Žvižej.

Dogodek, ki so ga po košarkarskem zgledu poimenovali “ROKOMETNA SIMFONIJA”, je nastal v sodelovanju Rokometne zveze Slovenije, agencije Sportanzo in RK Celja Pivovarne Laško. 

“Lepo je zaključiti kariero poleg prijateljev, ki so naju z Urošem spremljali na najini rokometni poti,” navdušenja ni skrival 38-letni Luka Žvižej, ki je za slovensko izbrano vrsto na 217 tekmah zabil 702 zadetka. 

Tekme se naj bi udeležili nekateri slovenski in svetovni rokometni zvezdniki, ki so spremljali tako Zormana kot Žvižeja na njuni rokometni poti – Edvard Kokšarov, Roman Pungartnik, Dean Perič, Aleš Pajovič, Petar Metličić in še mnogi drugi iz Francije in Španije.  

LUKA ŽVIŽEJ

Luka je za člansko ekipo Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško prvič zaigral v sezoni 1997/98 proti ekipi RK Krško. Dres reprezentance Slovenije je prvič oblekel proti Italiji konec leta 2000. Tujino je prvič izkusil 2003 s prestopom k Teka Cantabriji in že naslednje leto podpisal kot prvi Slovenec za FC Barcelono s katero je postal še isto sezono evropski prvak. Nastopil je tudi na Poletnih olimpijskih igrah 2004 v Atenah, kjer je z reprezentanco osvojil enajsto mesto. Pred vrnitvijo v Celje pa je igral še na madžarskem za Pick Szeged. V svoji vitrini ima večkratni slovenski in en španski naslov državnega prvaka, en madžarski in večkrat slovenski naslov pokalnih zmagovalcev. Na večni lestvici nastopov za reprezentanco zaseda 2. mesto, je pa rekorder po številu zadetkov vseh časov (702 zadetka).

UROŠ ZORMAN

Uroš je za slovensko izbrano vrsto nastopil 155 tekmah in zabil 392 golov. Svojo rokometno pot je Ljubljančan začel na Slovanu in nadaljeval v RK Mobitel Prule 67, Ademar Leonu, Celju Pivovarni Laško, Ciudad Realu, se potem vrnil v Celje PL in na koncu zaključil kariero v poljskem klubu Vive Targi Kielce. 

RZS PRAZNUJE 70 LET

Kot je na tiskovni konferenci povedal generalni sekretar RZS Goran Civjić, bo v sklopu dogodka potekala tudi tekma med reprezentanco Slovenije in reprezentanco Hrvaške v rokometu na invalidskih vozičkih. To naj bi bila pika na i 70. obletnici delovanje Rokometne zveze Slovenije.  

 

Komentarji