Slovenci s suvereno zmago do uvrstitve na EP 2020!

Slovenska reprezentanca se je po štirih  letih danes znova vrnila v hram slovenskega rokometa, v celjski Zlatorog. Po četrtkovi tesni zmagi proti izbrani vrsti Nizozemske so si Slovenci pred današnjim dvobojem nadejali zmage in si s tem zagotovili nastop na EP 2020. Napolnjena dvorana Zlatorog je poskrbela za odlično vzdušje in našim rokometašem pomagala do nove zmage. V uvodu tekme smo lahko videli, da je razpoloženost v reprezentanci veliko boljša kot na Nizozemskem, kar se je poznalo v igri Slovencev in končnem rezultatu. Junak drugega polčasa je bil vratar Slovenije Rok Zaponšek, ki je zbral 10 obramb.


Že na začetku tekme se je videlo, da je pristop popolnoma drugačen kot na tekmi v Almereju. Slovenci so v uvodnih minutah prikazali izjemno borbo v obrambi in v peti minuti vodili z 3 : 0. Nizozemci so v 6. minuti prišli do prvega zadetka na tekmi, Slovenci pa se niso ustavili. Obramba je bila na mestu, v napadu pa je za tekočo igro skrbel organizator igre Miha Zarabec, ki je v prvem polčasu zadel 4-krat.

Do izraza v napadu so prišli zadetki iz desetih metrov Mačkovška in Henigmana, ki smo jih na tekmi na Nizozemskem močno pogrešali. Slovenci so v 27. minuti dosegli najvišjo prednost v prvem polčasu, ko je za 16 : 9 zadel Rok Ovniček. Polčas se je končal z visoko prednostjo domačih rokometašev (16 : 11).

V prvem delu drugega polčasa Slovenci niso popustili. Selektor reprezentance Vujović je z nekaj menjavami rotiral igralce in poskrbel za svežino v igri. V igro je vstopil otrok Celja Vid Poteko, ki se je odlično znašel na črti in garal v obrambi. Prednost domačih je v 41. minuti znašala že osem golov (22 : 14). V naslednjih minutah so se Nizozemci z delnim rezultatom 3 : 0 približali Slovencem. Domačini so storili nekaj tehničnih napak in gostje so dosegali lahke gole iz protinapada.

Vratarja Urha Kastelica je v drugem polčasu zamenjal Rok Zaponšek, ki je odlično izkoristil ponujeno priložnost. Obranil je veliko stoodstotnih strelov in Slovence držal na varni rezultatski razdalji. Slovenski rokometaši so tekmo rutinirano pripeljali do konca in slavili z rezultatom 30 : 23.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2020, SKUPINA 4, 4. KOLO

Nedelja, 14. aprila, ob 17.00:
SLOVENIJA : NIZOZEMSKA 30 : 23 (16 : 11)

LESTVICA:
Slovenija 8
Latvija 6
Nizozemska 2
Estonija 0

Komentarji