Rokometna zveza sprožila disciplinski postopek proti predsedniku kluba

Francoska rokometna zveza je na svoji strani sporočila, da je zveza po poročilih o nesprejemljivem obnašanju predsednika HBC Nantes Gaëla Pelletierja med tekmo francoskega državnega prvenstva proti Limogesu prejšnji petek sprožila disciplinski postopek, da bi razčistila situacijo.


“Sodnika in delegat tekme sta v podrobnem poročilu po tekmi jasno izjavili, da je predsednik HBC Nantes, Gaël Pelletier, izrekel žaljive in homofobne pripombe sodnikom. Tem pripombam so sledile fizične grožnje in želja po fizičnem obračunavanju,” so zapisali na francoski rokometni zvezi.

Pelletier obtožbe zavrača: “Homofobija v vseh oblikah nima mesta v HBC Nantes, v športu in družbi. To niso vrednote, ki jih zagovarjam. Zavračam homofobne pripombe,” je v izjavi glede pripomb, ki so mu bile pripisane, dejal Pelletier.

Nantes je v svoji izjavi potrdil, da je Pelletier iskal stik s sodniki tako med odmorom kot po koncu tekme, da bi sodnika opozoril na sojenje in da po njegovem mnenju niso na ravni vrhunskega rokometa.

Uporabo žalivk priznava tudi predsednik. “Seveda sem morda uporabil žaljivke. Pravzaprav sem uporabil tudi kletvice, kar obžalujem. Pripravljen sem priznati, da sem izrekel te pripombe, vsekakor pa ne homofobnih pripomb, ki jih nisem izrekel,” je še dejal predsednik Nantesa.

Komentarji