ROKOMETNI MESEC MAJ prinaša epiloge najmočnejših tekmovanj

V prihajajočem mesecu se bodo po celem svetu zvrstila rokometna tekmovanja, na stari celini pa bomo lahko uživali v vrhuncih najmočnejših klubskih tekmovanj. V Ligi prvakov in Ligi prvakinj bomo dobili zadnje štiri ekipe, ki bodo odpotovali na zaključni turnir, v Ligi Evropa pa bodo na sporedu polfinalne in finalne tekme. 


Veliki traven bo s seboj prinesel Final4 v Ligi Evropa tako za moško kot tudi za žensko kategorijo. Za dekleta se bo zaključna operacija začela 13. maja v Gradcu, ko se bodo za naslov udarili Thüringer HC, BV Borussia 09 Dortmund, Ikast Handbold in Nykobing Falster Handball. Polfinale v moški kategoriji bodo v Flensburgu na sporedu 27. maja, finale pa naslednji dan. Za laskavi naslov se bodo letos pomerili Füchse Berlin, Frisch Auf Göppingen, Fraikin BM. Granollers ter Montpellier HB.

Z otoplitvijo bodo na dan, poleg vseh majskih rožic, pokukala tudi tekmovanja v rokometu na mivki. Od 24. do 28. maja se bo na Portugalskem, v mestu Nazare, odvilo evropsko prvenstvo na mivki. V moški in ženski kategoriji bo nastopilo po 16 reprezentanc, Slovenije žal (še) ni v nobeni izmed skupin. Pred dvema letoma so v Bolgariji evropski prvaki postali Danci in Nemke. 

 

FOTO: RK Nexe Našice

Komentarji