Rokometni podkast Roling – novost na spletni sceni!

Te dni je zaživel rokometni podkast Roling. Želimo, da bi ta prinesel nekaj žuboreče svežine v medijsko sfero rokometa. Ustvarjajo ga Anže Ratajec in Lojze Grčman, ki sta zanetila idejo in bosta vodila epizode, ter Aljaž Kutnar, Dominik Pekeč in Klemen Ceglar, ki z dragocenimi odlikami in znanjem skrbijo, da slika, zvok in družbena omrežja ne le nemoteno delujejo, ampak občasno kar zažarijo.


Vsi so tako ali drugače tesno prepleteni z rokometom. Anže je bil še do lani poklicni igralec, zdaj je trener mlajših kategorij v Trimu, Lojze je dolgoletni rokometni novinar in komentator, Dominik je vodja odnosov z javnostmi in marketinga v SVIŠ-u, za katerega igra Aljaž. Tudi Klemen je nekdanji rokometaš.

 

Zakaj ste se lotili podkasta?
“Ker si ta privlačni šport zasluži še kaj več kot kratko izjavo po najpomembnejših tekmah ali le občasno kak intervju na osrednjih medijih. Ljudem, ki jim je rokomet ljub, želimo z epizodami podkastov, ob pogovorih z vidnimi akterji tega športa prinesti več vpogleda vanj, zanimivosti in analitičnosti, pojasnil ter zakulisja.”

Kdo bo gostoval v epizodah?
“Želimo si ponuditi mikrofon tako že uveljavljenim akterjem in jih spoznati z druge plati, kot tudi potencialom, ki še niso prišli na medijski radar. Zelo spoštujemo tradicijo in zgodovino rokometa, tudi tej želimo dati mesto v našem ustvarjanju. Zelo dobro pa se zavedamo, da ni vse v stopničkah, medaljah in pokalih. Ogromno je tudi v druženju, kaljenju značaja, grajenju skupnosti. In ljubezni do igre. Te in pa želje po duhovitih in poglobljenih debatah nam res ne manjka.”

“Roling je projekt, ki temelji na zanesenjaštvu, v opremo in delovanje vlagamo lastna sredstva. Zelo pa smo veseli, da so naše prizadevanje že na začetku prepoznali in podprli prijatelji rokometa – eleven.si, Vinska klet Frelih, agencija Sportida in vidni slovenski rokometaš, ki pa se ne želi izpostavljati. Se priporočamo za podporo,” so povedali člani Rolinga.

Podkast Roling si boste lahko ogledali ali ga poslušali enkrat mesečno. Epizode bodo na družbenih omrežjih oplemenitene z bogato spremljavo fotografij in videov. Spremljajte nas na YouTubu, Facebooku, Instagramu in TikToku.

Kaj sta o novem projektu povedala voditelja?
Anže Ratajec: »O rokometnem podkastu sem razmišljal že dolgo. Skupaj z ekipo smo res v zelo kratkem času prišli od ideje do prve epizode. Verjamem, da bomo skozi oddaje in druge aktivnosti dvignili popularnost tega čudovitega športa na nivo, ki mu pripada.«

Lojze Grčman: »Da bi ustvarjal rokometni podkast, je bila želja, ki je v meni tlela leta. Izjemno sem vesel, da jo uresničujem v krogu izvrstne ekipe. Zagotavljam, da bomo vabili odlične sogovornike ter poskrbeli tako za duhovitost kot pronicljivost debat.«

 

FOTO: Klemen Ceglar

Komentarji