Rudar na krilih Ernestla do zmage

V 9. krogu 1. B državne lige sta se v petek med drugim pomerili tudi ekipi Rudarja in Šmartnega. Na lestvici sta ekipi dokaj izenačeni, kar nam lahko pove enako število osvojenih točk z obeh strani, zato se je že v naprej vedelo,  da tekma ne bo lahka.


Preden je na tekmi padel sploh kakšen gol, so igralci Rudarja  srečanje otvorili z rumenim kartonom. V prvih 4 minutah igre so imeli domačini možnost dveh zadetkov iz sedmih metrov, a se je v obeh poskusih izkazal vratar gostujoče ekipe Kris Žibert. Tekma je v prvem polčasu potekala dokaj izenačeno, priča smo bili lahko tudi rdečemu kartonu, katerega je prejel Žan Zakošek. Igralci Rudarja so po tridesetih minutah vodili z rezultatom 18:20 in se s prednostjo dveh točk podali v drugi del srečanja.

Šmartno je v drugi polčas vstopilo malce slabše kot v prvega in nasprotniku po petih minutah igre pustilo, da pride do najvišje prednosti na tekmi in sicer na razliko petih zadetkov (19:24), katero so do konca srečanja tudi uspešno ohranjali. Z vrhunsko igro v napadu je gostujoča ekipa svoj pritisk nadaljevala do konca tekme in premagala domače igralce in sicer s končnim rezultatom 31:37.

Na tekmi je s svojimi zadetki krepko iztopal dobro razpoloženi Blaž Ernestl, ki je za gostujočo ekipo zadel 15 golov, svojo natančnost je potrdil tudi s 6/6 zadetimi sedem metrovkami. K zmagi sta močno pripomogla tudi Žan Gjerek z 8 zadetki  in Jan Kamnikar s 7. Pri Šmartnem pa je bil najbolj učinkovit Andraž Justin, ki je za svojo ekipo mrežo zatresel osemkrat.

RD Rudar zdaj zaseda 6. mesto, RD HERZ Šmartno pa z dvema zaporedenima porazoma skupno 8. mesto.

V naslednjem krogu ekipa Rudarja gostuje v Črnomlju, Šmartno pa se bo tokrat udarilo s Slovanom.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 18
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 15
3 RK Dol TKI Hrastnik 13*
4 MRK Ljubljana 11
5 RK Krško 9
6 RD Rudar 8
7 RK Črnomelj 8
8 RD Herz Šmartno 8
9 ŠD Mokerc KIG 8
10 RK Drava Ptuj 7
11 RK Grosuplje 6*
12 RK Radeče Papir Nova 6
13 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4
14 RK Brežice 3

*tekma manj

FOTO: RD Rudar

Komentarji