Škofljica odščipnila točko Črnomlju

Že v petek smo spremljali obračun med Škofljico in Črnomljem. Črnomaljci so pred tekmo glede na stanje na lestvici veljali za favorita, a so domačini pokazali, da ne spadajo na dno lestvice. Tekma se je zaključila z delitvijo točk (27:27).


V prvem polčasu sta bili ekipi izjemno izenačeni. Do 15. minute si nobena ni priigrala višje prednosti od enega zadetka. Pri rezultatu 12:10 za Škofljico so gostje hitro odgovorili z dvema zaporednima zadetkoma in izid poravnali na 12:12. Domačini so si v 27. minuti še enkrat priigrali 2 gola naskoka, a so igralci Črnomlja do konca prvega dela igre rezultat izenačili (16:16).

Drugi polčas so domačini začeli izredno slabo, a tudi gostje niso blesteli. V prvih 5 minutah se je mreža zatresla zgolj enkrat in sicer za hrbtom domačega vratarja. V 40. minuti pa je prišlo do situacije, ko sta rdeči karton prejela Tilen Majerle iz gostujoče ekipe in njegov soimenjak Tilen Dolinšek Kogoj iz ekipe Škofljice. Sledilo je nekaj živčnosti, kar se je poznalo tudi pri zaključnih strelih. Do konca tekme si nobena ekipa ni priborila večje prednosti od enega zadetka. Zaključek tekme pa je prinesel napeto končnico, v kateri sta si ekipi razdelili točki. Končni rezultat je bil 29:29.

Najboljša strelca na tekmi sta bila z 8 zadetki Nejc Demšar (ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak) in Rudi Slobodnik (RK Črnomelj), 7 zadetkov pa je dosegel Dino Štrucelj (RK Črnomelj).

Na lestvici so se igralci Škofljice z osvojeno točko dvignili iz zadnjega na predzadnje mesto, Črnomelj pa je sedaj na 7. mestu.

V naslednjem krogu se bo Škofljica doma pomerila z Dravo, Črnomelj gosti Rudar.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 18
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 15
3 RK Dol TKI Hrastnik 13*
4 MRK Ljubljana 11
5 RK Krško 9
6 RD Rudar 8
7 RK Črnomelj 8
8 RD Herz Šmartno 8
9 ŠD Mokerc KIG 8
10 RK Drava Ptuj 7
11 RK Grosuplje 6*
12 RK Radeče Papir Nova 6
13 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4
14 RK Brežice 3

*tekma manj

FOTO: ŠRD ŠKOFLJICA

Komentarji