Oslabljeni Ljubljančani s točko s Ptuja

Pred tekmo je bilo glede na stanje na lestvici jasno, kdo je favorit, saj so bili Ljubljančani 4., Drava pa 9. Zdravstveni karton je sicer kazal drugačno sliko, saj so ljubljanski rokometaši prišli zgolj z 11 igralci in 3 vratarji. V športni dvorani OŠ Ljudski Vrt pa smo spremljali izenačen obračun skozi celotno srečanje, na koncu pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca.


Na začetku tekme je stik z domačni držal vratar ljubljanske ekipe Jaka Glavan, ki je v prvih 5 minutah zbral že 3 obrambe (skupno 16). Kljub nekaj napakam pa so si Ljubljančani v 10. minuti priigrali prednost 2 zadetkov (7:5), a so Ptujčani hitro izenačili na 8:8. Sledilo je nekaj črnih minut gostujoče ekipe, kar so Dravaši izkoristili. Prišli so do prednosti 14:11, a je gostom iz prestolnice do polčasa uspelo zaostanek znižati na 2 zadetka (14:12).

V drugi polčas so veliko bolje vstopili gostje, saj so že v 35. minuti povedli s 16:15. Vodstvo so ohranjali vse do 50. minute, ko so igralci iz Ptuja izid preobrnili v svojo korist (25:23). Po minuti odmora, ki jo je vzel gostujoči trener Bojan Čotar, so se Ljubljančani zbrali in do konca tekme uspeli izid poravnati. V zadnjem napadu so imeli 15 sekund pred koncem še možnost zadeti za zmago, a je domača obramba preprečila strel proti ptujskemu golu.

Pri Dravi je bil s 6 zadetki najboljši strelec Jan Gregorc, pri ljubljanski ekipi pa se je s 7 goli najbolj izkazal njihov prvi strelec Uroš Milićević. 

Ljubljančani z osvojeno točko ohranjajo visoko 4. mesto, medtem ko je Drava nazadovala na 10. 

V naslednjem krogu Drava gostuje pri ekipi Škofljice, Ljubljančani pa se bodo doma na lokalnem derbiju pomerili z Grosupljem. 

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 18
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 15
3 RK Dol TKI Hrastnik 13*
4 MRK Ljubljana 11
5 RK Krško 9
6 RD Rudar 8
7 RK Črnomelj 8
8 RD Herz Šmartno 8
9 ŠD Mokerc KIG 8
10 RK Drava Ptuj 7
11 RK Grosuplje 6*
12 RK Radeče Papir Nova 6
13 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4
14 RK Brežice 3

*tekma manj

Komentarji