Slovan kljub “izrednim razmeram” nadaljuje svoj pohod

Igralci ljubljanskega Slovana so gostovali pri Krškem. Kluba, ki sta pred sezono napovedovala boj za prvo mesto, na lestvici loči kar precejšnja točkovna razlika. Ljubljančani se napovedi “držijo”, medtem ko Krčanom nikakor ne steče. Kljub velikim težavam, ki jih ima Slovan s poškodbami, Ljubljančani tudi po tekmi s Krškim ostajajo stoodstotni. 


Trener Slovana Aleš Repina ima v zadnjih dneh oziroma tednih kar precej težav z zdravjem igralcev. Poškodovanih je kar 6 igralcev: Miha Kotar, Luka Savanović, Enej Jovičič, Tilen Grudnik, Luka Pernovšek in Mark Lipovac. Začetek tekme je pripadel domačinom iz Krškega, ki so v 5. minuti vodili že za 3 zadetke (4:1). Slovanovci so se zbrali in v 15. minuti izenačili na 7:7. Do konca polčasa so gostje uspeli rezultat obrniti v svojo korist. Na odmor so igralci odšli pri rezultatu 11:12.

V drugem polčasu so gostje iz Ljubljane že vodili za 3 zadetke in zdelo se je, da so strli odpor Krčanov, a temu ni bilo tako. Domači so se minuto pred koncem vrnili na zgolj 1 zadetek zaostanka, česar pa Slovanovci niso izpustili iz rok. Tekma se je končala z 20:21.

Najboljša strelca teme sta bila Robert Sanković (Slovan) in Klemen Mlakar (Krško) s 6 zadetimi goli, sledila sta jima Skušek in Jovičič (oba Slovan) s 4 zadetki.

Stanje na lestvici za Slovan ostaja nespremenjeno – pred drugim SVIŠ-em ima 3 točke prednosti. Tudi Krško ostaja na mestu, ki ga je zasedalo pred srečanjem (5. mesto), a se je točkovni zaostanek za vodilnimi že zelo povečal – za Slovanom zaostajajo 9 točk (prav toliko, kolikor so jih osvojili), za SVIŠ-em 6, za Dolom, ki ima tekmo manj pa 4. 

V naslednjem krogu Slovan gosti Šmartno, Krško pa se odpravlja na gostovanje k Dolu pri Hrastniku.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 18
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 15
3 RK Dol TKI Hrastnik 13*
4 MRK Ljubljana 11
5 RK Krško 9
6 RD Rudar 8
7 RK Črnomelj 8
8 RD Herz Šmartno 8
9 ŠD Mokerc KIG 8
10 RK Drava Ptuj 7
11 RK Grosuplje 6*
12 RK Radeče Papir Nova 6
13 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4
14 RK Brežice 3

*tekma manj

 FOTO: RK KRŠKO

Komentarji