Denis Struna: ključni igralec za zmago Ivančne

V petek smo spremljali tekmo med Grosupeljem in Ivančno Gorico. Za favorita so veljali igralci Ivančne, ki že kar nekaj časa zasedajo drugo mesto na lestvici. Svojo kakovost so potrdili in z lahkoto premagali Grosupeljčane, ki se uvrščajo na enajsto mesto.


Prvi polčas je pripadel igralcem Ivančne Gorice. Svojo prednost so začeli nabirati že od samega začetka in v 13. minuti vodili za šest golov (2:8). Sledil je odgovor z nasprotne strani in domačini so se v 20. minuti uspeli približati le na dve točki zaostanka (6:8). Ivančna je stvari vzela nazaj v svoje roke in povečala prednost ter prvi polčas zaključila njim v prid z rezultatom (8:12).

Drugi polčas so domačini začeli dobro in za trenutek je že izgledalo, kot da se bodo približali nasprotniku. V 36. minuti je bil rezultat 11:14 za goste, ki so se ponovno prebudili in to razliko še povečali. Marko Marojević je v 48. minuti zadel in svoji ekipi prinesel deset golov prednosti (13:23). Gostujoča ekipa je do konca tekme ohranjala visoko prednost in tekmo zasluženo zmagala z rezultatom 18:26.

Najboljši strelec srečanja je bil igralec Ivančne, Marko Marojević s 6 goli, Matej Slemenjak pa je bil s 3 goli najboljši strelec Grosuplja. Pohvaliti pa je treba tudi vratarja Ivančne Denisa Struno, ki je v 50 minutah zbral kar 16 obramb in prejel samo 13 zadetkov (55% uspešnost ubranjenih strelov).

RK SVIŠ Ivančna Gorica ohranja drugo mesto, Grosuplje pa po 9 krogih 1. B DRL zaseda 11. mesto.

V naslednjem krogu Ivančno Gorico čaka še en derbi, tokrat proti Igu, Grosupeljčani pa se odpravljajo v Športno dvorano Krim, kjer jih gosti MRK Ljubljana. Naslednji krog nam bo tako ponudil kar dva lokalna derbija.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 18
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 15
3 RK Dol TKI Hrastnik 13*
4 MRK Ljubljana 11
5 RK Krško 9
6 RD Rudar 8
7 RK Črnomelj 8
8 RD Herz Šmartno 8
9 ŠD Mokerc KIG 8
10 RK Drava Ptuj 7
11 RK Grosuplje 6*
12 RK Radeče Papir Nova 6
13 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4
14 RK Brežice 3

*tekma manj

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji