Brežice Hrastniku dihale za ovratnik

V soboto se je v dvorani Dolanka odvijal obračun med RK DOL TKI Hrastnik ter RK Brežice. Glede na stanje na lestvici so bili favoriti domačini, a tekma je pokazala enakovreden boj z obeh strani. Igralci Dola so se na koncu le uspeli izvleči in zmagati tekmo z dvema goloma razlike.


V srečanju so povedli igralci Dola in vodili le do 13. minute, ko se je rezultat prevesil na stran gostov. V 20. minuti so Brežičani vodili za dva gola (8:10), sledil pa je rdeč karton, ki ga je prejel igralec domače ekipe Aljaž Zore. Gostje so uspeli vodstvo povečati in tako so ob koncu polčasa zanesljivo vodili z 12:16.

V drugi del igre so domačini vstopili s popolnoma drugačno igro. Počasi so začeli zmanjševati zaostanek in pri 39. minuti izenačili (18:18). Končnica tekme je bila zelo napeta, gostujoči igralci so poskušali priti do vodstva, a jim to ni uspelo. Zadnjih deset minut so izkušeni domačini držali svojo prednost in jo obdržali do konca srečanja. Končni rezultat napete tekme je bil 30:28.

Najboljši strelec tekme je bil Domen Hribšek, ki je dosegel 9 zadetkov, sledil mu je Klemen Brilej s 7. Pri gostujoči ekipi sta po 8 golov zabila Jaša Bogovič in Matej Kučič.

RK Dol TKI Hrastnik ostaja na tretjem mestu, ekipa RK Brežice pa je padlo na zadnje mesto v ligi.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 18
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 15
3 RK Dol TKI Hrastnik 13*
4 MRK Ljubljana 11
5 RK Krško 9
6 RD Rudar 8
7 RK Črnomelj 8
8 RD Herz Šmartno 8
9 ŠD Mokerc KIG 8
10 RK Drava Ptuj 7
11 RK Grosuplje 6*
12 RK Radeče Papir Nova 6
13 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4
14 RK Brežice 3

*tekma manj

FOTO: RK DOL TKI HRASTNIK

Komentarji