Najboljši igralec 11. kroga lige NLB

Glasovanje za enajsti krog lige NLB smo na našem portalu objavili z zamikom, saj sta Maribor in Urbanescape Loka včeraj odigrala zaostalo tekmo tega kroga. Enajsti krog lige NLB sta v sredo, 20. novembra otvorila Celje in Trebnje. Dvoboj, ki je obetal veliko, so na koncu z visoko razliko dobili tekmo in ohranili niz neporaženosti. Velenjčani so v domači dvorani prišli do pomembne zmage proti neugodni Dobovi, Krka je v Novem mestu izgubila z Ribnico, Ormož je z zmago nad Slovenj Gradcem prišel na 9. mesto, primroski derbi med Koprom in Izolo pa so v polni Bonifiki dobili Koprčani. Zaostala tekma 11. kroga med Mariborom in Loke se je končala brez zmagovalca.


Celjani so tudi proti Trebnjem, ki je lani uspelo premagati Pivovarje na domačih tleh, ohranili niz zmagovalnih tekem in še vedno kraljujejo na vrhu lestvice. Trebanjci so sicer stik držali do drugega polčasa, nato pa povsem popustili. Svoje je dodal tudi celjski vratar Klemen Ferlin, ki je na koncu zbral 12 obramb.

Velenjčani so pred evropskim dogajanjem čez vikend v sredo gostili izjemno razpoloženo Dobovo. Varovanci Zorana Jovičića po slabem začetku v prvenstvu v sredo zmagali še petič zapored in nadaljevali serijo zmag. V ekipi črno-rumenih je bil razpoložen Aleks Kavčič, ki je uspel zadeti 6-krat.

Na primorskem derbiju v Kopru med novincem v ligi Izolo in Koprom so pred izjemnim vzdušjem, ki so ga pričarali navijači obeh ekip, zmago vknjižili Koprčani. Izolani so stik z nasprotnikom držali celotni prvi polčas nato pa v drugem popustili. Koprčani so imeli izjemno razpoloženega vratarja Aleša Štavarja, ki je zbral 15 obramb.

Tekmo med Krko in Ribnico so dobili Ribničani, ki so vodili praktično celotni obračun. Varovanci Damjana Škaperja z zmago ostajajo na drugem mestu lestvice tri točke za Celjem. Za igralca tekme je bil izbran vratar Ribnice Nebojša Bojić, ki je zbral 7 obramb.

Na včerajšnji tekmi smo lahko videli izjemno napteo atmosfero. Mariborčani so imeli v napeti končnici priložnost za zmago, a te niso izkoristili in se morali zadovoljiti le s točko. Za igralca tekme je bil izbran kapetan Maribora Tadej Sok.

Komentarji