Mokerc drsi po lestvici navzdol

V soboto si je 100 gledalcev ogledalo tekmo med ŠD Mokercem – KIG in RK Radeče PAPIR NOVA. Domačini nadaljujejo svoj niz porazov, za njih je to že tretji zaporedni. Radečani pa so svojo serijo izgubljenih tekem prekinili in kot nižje uvrščeni presenetljivo z lahkoto premagali RK Mokerc KIG.


Srečanje je bilo prvih petnajst minut prvega polčasa popolnoma izenačeno (7:7), ko pa so na plin stopili igralci Radeč, se je rezultat prevesil na njihovo stran. Naredili so serijo štirih golov in vodili s 7:11. Do konca prvega polčasa jim je uspelo ohranjati razliko, za kar gredo zasluge Tinetu Marušiču, ki je dosegel kar 10 golov. Prvi del tekme se je tako končal z vmesnim rezultatom 13:18 v prid Radečanom.

V drugem polčasu so domačini do 40. minute prišli na razliko štirih golov, ki pa je niso uspeli zadržati za dolgo. Igralci Radeč so svojo prednost le stopnjevali in vodili že za deset. Veliko razliko je gostujoča ekipa uspela zadržati do konca in z lahkoto premagala deveto uvrščene igralce Mokerca. Zmaga je pripadla gostujoči ekipi in sicer s 37:25.

V prvem polčasu je vsekakor blestel Tine Marušič, ki je zadel 10 od svojih 14 zadetkov in tako potrjuje, zakaj je s 82 zadetki drugi med vsemi strelci v ligi. S 7 zadetki je k zmagi pripomogel tudi Vid Kaučič. Pri domačih pa je bil s 5 goli najboljši strelec Denis Tabaković.

ŠD Mokerc – KIG je iz šestega mesta padel na deveto mesto, RK Radeče PAPIR NOVA pa ostaja na dvanajstem mestu.

V naslednjem krogu Radeče gostijo RK Brežice, Mokerc pa se odpravlja na gostovanje v Ivančno Gorico.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 18
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 15
3 RK Dol TKI Hrastnik 13*
4 MRK Ljubljana 11
5 RK Krško 9
6 RD Rudar 8
7 RK Črnomelj 8
8 RD Herz Šmartno 8
9 ŠD Mokerc KIG 8
10 RK Drava Ptuj 7
11 RK Grosuplje 6*
12 RK Radeče Papir Nova 6
13 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4
14 RK Brežice 3

*tekma manj

FOTO: RK MOKERC KIG

Komentarji