Rusi odščipnili točko Nemcem, Hrvati do zmage na balkanskem derbiju

V ponedeljek so bile na SP dejavne vse reprezentance. Na sporedu je bilo kar nekaj zanimivih dvobojev, med njimi tudi balkanski derbi med Hrvati in Makedonci. Najbolj zanimivo dogajanje je bilo vsekakor v skupini A, kjer smo lahko videli najbolj napete dvoboje.


Skupina A
Dogajanje v Mercedes-Benz Areni so ob 15.30 otvorili Srbi in Brazilci. Srbi so v prejšnjem krogu remizirali z Rusi, Brazilci pa so se izkazali kot zelo trd oreh na včerajšnji tekmi in zasluženo zmagali. Presenetljiv pa je bil izid tekme Rusije proti domačinom iz Nemčije. Nemci so pred trinajst tisoč glavo množico po prvem polčasu sicer vodili z minimalno razliko (10 : 12). V drugem delu tekme pa so varovanci Edija Kokšarova uspeli dohiteti nasprotnika in celo povedli. Sledila je infarktna končnica, ekipi pa sta se razšli brez zmagovalca. Zadnji obračun skupine A je bil odigran ob 20.30. Francozi so uspešno opravili s Korejci in so trenutno na vrhu skupine A.

Ponedeljek, 14. januar, Mercedes-Benz Arena (Berlin)
SRBIJA : BRAZILIJA 22 : 24 (11 : 14)

RUSIJA : NEMČIJA 22 : 22 (10 : 12)

FRANCIJA : KOREJA 34 : 23 (17 : 16)

Skupina B
Najbolj vroči obračun skupine B je bil zagotovo dvoboj med dvema balkanskima reprezentancama Hrvaško in Makedonijo. Vsi so pričakovali izenačen boj do zadnje minute, a temu ni bilo tako. Hrvati so pobudo vzeli že v uvodnih minutah in nemočni Makedonci so na polčas odšli z zaostankom 18 : 13. Preobrata Makedoncev v drugem delu ni bilo in prednost Hrvatov se je povečevala. Hrvati so s prigarano zmago proti Makedoniji na lestvici prehiteli Špance in trenutno zasedajo prvo mesto v skupini. Velike težave pa so imeli aktualni evropski prvaki Španci, ki so z neprepričljivo predstavo komajda ugnali Japonce. Prvi polčas so Azijci celo dobili z golom prednosti, a so se Španci do konca uspeli zbrati in vknjižili svojo tretjo zmago na SP.

Ponedeljek, 14. januar, Olympiahalle (München)
ISLANDIJA : BAHRAJN 36 : 18

HRVAŠKA : MAKEDONIJA 31 : 22 (16 : 11)

ŠPANIJA : JAPONSKA 26 : 22 (10 : 11)

FOTO: Facebook

Komentarji