Tunizija in Egipt do prve zmage na SP!

Na petem dnevu svetovnega prvenstva so bile dejavne vse reprezentance skupine C in D. Tekme v Herningu in Kopenhagnu so minile po pričakovanjih. Zelo slabo predstavo so pokazali Argentinci, ki so proti Egiptu doživelu svoj drugi poraz na SP.


Skupina C
Vodilni ekipi skupine C Danska in Norveška sta v tretjem krogu prvenstva uspešno opravili svojo nalogo. Danci so s 34 : 22 brez težav ugnali Savdijce, Norvežani pa so v Jyske Bank Boxen areni z visoko razliko premagali naše severne sosede Avstrijce. Spremljali smo lahko tudi dvoboj med afriško reprezentanco Tunizije in Čilom. Tunizijci so v prvem polčasu pokazali hitro igro in vodili prakično cel polčas. V drugem delu so Čilenci popustili in Afričani so vknjižili prvo zmago na tem prvenstvu.

Ponedeljek, 14. januar, Jyske Bank Boxen arena (Herning)
TUNIZIJA : ČILE 36 : 30 (18 : 15)

NORVEŠKA : AVSTRIJA 34 : 24 (16 : 13)

DANSKA : SAVDSKA ARABIJA 34 : 22 (17 : 11)

Skupina D
Tekme v skupini D sta ob 15.30 otvorili reprezentanci Madžarske in Katarja. Madžari na drugem mestu dihajo za vrat Švedom, ki trenutno zasedajo prvo mesto v skupini. Katar je brez pravih možnosti izgubil tekmo proti favoriziranim Madžarom in zaseda tretje mesto v skupini. Zanimivo dogajanje pa smo lahko spremljali na tekmi med Argentino in Egiptom. V prvem delu sta bili ekipi povsem izenačeni, a so Južnoameričani z minimalno razliko dobili prvi polčas (9 : 8). Reprezentanca Egipta je v drugi polčas vstopila kot prerojena. Takoj na začetku drugega dela so povedli in do konca tekme obdržali svje vodstvo. Zadnja tekma skupine D je bila odigrana med Švedi in Angolci, na kateri so zanesljivo slavili Švedi, ki se spogledujejo z osvojitvijo prvega mesta v skupini.

Ponedeljek, 14. januar, Royal Arena (Kopenhagen)
MADŽARSKA : KATAR 32 : 26 (16 : 11)

ARGENTINA : EGIPT 20 : 22 (9 : 8)

ŠVEDSKA : ANGOLA 37 : 19 (19 : 14)

FOTO: Facebook

Komentarji