Rusinje deklasirale Kamerun, Srbkinje boljše od Poljakinj

Tretji dan prvenstva je prinesel tekme v še preostalih skupinah. V skupini B smo bili tako priča dvoboju med Rusko rokometno zvezo in Kamerunom ter Srbijo in Poljsko. Na prvi tekmi so brez večjih težav slavile Rusinje, na drugi pa so po razburljivi končnici slavile Srbkinje, ki jih vodi Uroš Bregar.


RUSKA ROKOMETNA ZVEZA : KAMERUN  40:18 (17:10)
Markova 6, Gorshkova, Kirdiasheva, Managarova in Skorobogatchenko po 4; Ekoh 4, Ebanga Baboga 3

Rusinje peto uvrščene iz zadnjega evropskega prvenstva in pa Kamerunke drugo uvrščene iz zadnjega afriškega prvenstva, zaostale so le za Angolkami, ki bodo nasprotnice Slovenije. Na prvi gol na tekmi smo čakali dobrih 5. minut. Nato pa smo spremljali izjemno izenačen z veliko menjavanja v vodstvu. Tako je bilo vse do polovice prvega polčasa. Rusinje pa so v nadaljevanju prestavile prestavo višje in začele delati razliko. Z delnim izidom 6:0 so povedle z 12:6. Do konca prvega polčasa so rokometašice Rusije prednost povečale še za gol in na odmor odšle s prednostjo sedmih golov (17:10). Rusinje so po 4. minutah igre povedle z desetimi goli prednosti in tako bistvo bolj mirneje nadaljevale z obračunom, saj so imele prvo zmago praktično že v žepu. Kamerunke so v drugem polčasu dosegle le osem golov. Igralke Rusinje pa so prednost višale iz napada v napad in se na koncu zaustavile pri prednosti dva in dvajsetih golov (40:18).

SRBIJA : POLJSKA  25:21 (16:13)
Janjušević 7, Stoiljković 6; Rosiak 6, Nocun 5

Pričakovali smo izenačen dvoboj, saj sta ekipi zadnje evropsko prvenstvo končali na 13. oziroma 14. mestu. Poljakinja pa na prvenstvu nastopajo tudi s povabilom organizatorja. To pa je bila tudi prva tekma, nekdanjega selektorja Slovenije, Uroša Bregarja na velikih tekmovanjih na klopi Srbije. In Srbkinje so bolje odprle tekmo in v 10. minuti vodile s tremi goli prednostmi (5:2). Nekaj minut kasneje so igralke Srbije vodile tudi že za štiri zadetke (9:5)- Poljakinje pa na drugi strani niso dopustile, da bi bil njihov zaostanek še večji. Igralke Poljske so se tako držale v igri in zaostanek razpolovile (13:11). Srbkinje so ob koncu polčasa sicer znova povedle s štirimi goli naskoka (16:12), a sta ekipi na odmor odšli z razliko treh zadetkov (16:13). Rokometašice Srbije so silovite vstopile v drugi polčas in s tremi hitrimi goli v 36. minuti povedle z 19:13. A tudi Poljakinje so kmalu razvile pravo igro in v naslednjih 10. minutah vzpostavile stik ter se nasprotnica približale le še na gol zaostanka (20:19). Do konca obračuna nismo videl več prav veliko zadetkov. V zadnjih 10. minut srečanja sta reprezentanci vstopili ob razliki enega gola 22:21. Do konca tekme so Srbkinje še trikrat zatresle Poljsko mrežo in se na koncu veselile zmage z rezultatom 25:21.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: RFEBM / J. Navarro

Komentarji