Rusinje in Madžarke za evropsko krono

Na sporedu sta bila tudi oba polfinalna obračuna. Rusinje so se pomerile s Francozinjami, Madžarke pa z Švedinjami. Dve izjemno izenačeni tekmi kar se za tako fazo tekmovanja tudi spodobi. Zmag in uvrstitve v finale pa so se veselile igralke Rusije in Madžarske, ki bodo tudi branile evropsko krono izpred dveh let.


RUSIJA: FRANCIJA  25:24 (13:!3)
Baeva 5; Bouktit 6

Po dokaj zaspanem uvod, kjer smo po 10. minutah videli šele šest golov (3:3) se je tekma kasneje vendarle razživela. Ekipa sta skozi celoten prvi polčas prikazali zelo trdo in odločno predstavo. Temu priča tudi dejstvo, da smo samo enkrat v prvih 30. minuti videli prednost dveh zadetkov (3:5). Rusinje so rezultat hitro poravnale, nato pa smo do konca polčasa spremljali igro gol za gol, kjer so bile vselej v prednosti Francozinje. Na odmor pa sta ekipi odšli kot se za prvi polčas spodobi, izenačeno ob rezultatu 13:13. Prvi gol v drugem polčasu so po skoraj 5. minutah dosegle Rusinje in s tem prvič na tekmi povedle (14:13). Rokometašice Rusije so imele na svojem računu v naslednjih 10. minutah dva zadetka prednosti. Po polovici drugega polčasa pa so povedle tudi že za tri (20:17). Francozinje so zaostanek znižale, a so Rusinje ob koncu 51. minute prišle do štirih zadetkov prednosti (24:20). Francozinje se niso predale in se v zadnjih 9. minutah ponovno približale le še na gol zaostanka. K temu so jim izdatno pomagale tudi Rusinje, ki so v zadnjih 9. minutah dosegle le en gol. To jih na koncu ni stalo uvrstitve v finale, saj so slavile z rezultatom 25:24.

MADŽARSKA : ŠVEDSKA  33:26 (16:15)
Farago 9; Axner 8

Kot se za polfinale spodi smo dobili še eno izjemno izenačeno in zanimivo tekmo. Že v prvih 10. minutah sta se ekipi kar nekajkrat zamenjali v vodstvu. Kot zadnjim je to uspelo Madžarkam, ki so v 11. minuti povedle z 9:6. A branilke naslova se pri temu niso zaustavile in v 18. minuti je njihova prednost znašala že šest zadetkov (13:7). V zadnjih 10. minutah prvega polčasa pa so na igrišču prevladovale Švedinje. Te so do konca prvih 30. minut zaostanek znižale le še na gol (16:15) in tako se nam je obetal zanimiv drugi polčas. Švedinje so tudi drugi polčas začele silovito in s tremi hitrimi zadetki povedle 16:18. A Madžark to ni zmedlo in so rezultat hitro ponovno izenačile. Do 50. minute smo spremljali zelo zanimivo in izenačeno tekmo, nato pa so igralke Madžarske začele svoj pohod proti finalu. Po delnem izidu 6:1 so si v 57. minuti priigrale pet golov prednosti (31:26). Madžarke so do konca srečanja dosegle še dva gola in se tako z zmago 33:26 uvrstile v svoj drugi zaporedni finale.

V finalu se bodo kot že rečeno jutri pomerili z Rusinjami, Švedinje se bodo na tekmi za 3. mesto udarile s Francozinjami.

FOTO: Women’s 19 EHF EURO 2021 Slovenia

Komentarji