RZS in Športna loterija podpisali sponzorsko pogodbo

Danes so v 700 let stari Pretorski palači v Kopru prvi mož Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac, predsednik uprave Športne loterije dr. Edvard Kolar ter član uprave Tomo Šeme podpisali izjemno pomembno sponzorsko pogodbo o štiriletnem sodelovanju.


Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije: “Vesel sem, da se je Športna loterija odločila za vstop v družino sponzorjev Rokometne zveze Slovenije, najtrofejnejše kolektivne panoge pri nas, ki dosega velike uspehe na reprezentančni in klubski ravni. Na ta način loterija še dodatno vrača sredstva v rokomet, ki jih pridobi iz svojih dejavnosti in ponosni smo, da je temu tako. Pred nami je velik športni dogodek in prepričan sem, da je naša reprezentanca pripravljena vrhunsko, da je motivirana in bo dala na obeh tekmah z Madžari vse od sebe. Lepo je videti kakšna kemija vlada med igralci, za kar gre zasluga celotnemu strokovnemu štabu in celotni zvezi, ki skrbi, da vse poteka čim bolj normalno. Selektorju se zahvaljujem za fantastično motivacijo, vzdušje in delo.”

 

Dr. Edvard Kolar, predsednik uprave Športne loterije: “Vsi podpisi sponzorskih pogodb so v skladu z našimi strateškimi usmeritvami in temeljnim poslanstvom, ki govori o tem, da je Športna loterija družba za ustvarjanje koristi, ki jih mora deliti s tistimi, ki so v največjem deležu pri njih udeleženi. Prav je, da športniki prejemajo naša sredstva. Pogodba z Rokometno zvezo Sloveniji je večplastna, z njo postajamo sponzor naše najtrofejnejše kolektivne panoge, s čimer se povezujemo z najboljšimi na trgu, prav tako pa bomo na velikih tekmovanjih oblikovali skupne produkte z RZS in jih ponudili igralcem, delež sredstev pa bo znova vrnili zvezi z željo, da se uporabijo predvsem za razvoj mladinskega rokometa v Sloveniji. V čast mi je, da lahko pogodbo podpišem z enim najuspešnejših slovenskih gospodarstvenikov ter predsednikov športnih organizacij Franjem Bobincem.”

 

Tomo Šeme, član uprave Športne loterije: “Pri Športni loteriji pričakujemo, da bo rezultat kvalifikacij za svetovno prvenstvo pozitiven in, da se bi naša reprezentanca nanj uvrstila. Poslanstvo Športne loterije je zbiranje sredstev za delovanje športnih in humanitarnih organizacij, pretežno prvih. V letu 2017 smo športu prek koncesijskih dajatev, sponzorstev in dajatev namenili dobrih 8 milijonov evrov. Državni proračun je dobil nekaj manj kot 10 milijonov evrov in tukaj obstajajo rezerve, saj se je po letu 2013 in sprejetju zakona o davku na srečke ravnovesje obrnilo v korist državne blagajne, čeprav so igre na srečo, ki naj bi financirale šport v Sloveniji. V sodelovanju s športnimi zvezami vidimo priložnost po oblikovanju strategije, s katero bi lahko to spremenili v korist športa.”

Jutri ob 20. uri čaka v koprski dvorani Bonifika slovensko moško reprezentanco prva kvalifikacijska tekma za EP 2019 proti Madžarom.

FOTO: Radio Capris

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja