Prvi poraz slovenske reprezentance v Kopru: Na Madžarsko z -5

V koprski Bonifiki smo gledali prvo tekmo kvalifikacij za SP 2019, ki bo v Nemčiji in na Danskem. V Kopru slovenska reprezentanca še ni izgubila prvenstvene tekme (tudi kvalifikacijske), kar je napovedovalo izjemen boj za zmago. 


Naši so v prvem polčasu že takoj na začetku tekme pokazali, kdo je šef v domači dvorani. V 5. minuti so povedli s 3:0. V 13. minuti so se Madžari približali na 6:5, a so naši zdržali v obrambi in iz protinapada zadeli za +2 (7:5). V 22. minuti je pri Madžarih dobil rdeči karton Bence Banhidi in naši so imeli igralca več, kar je Vid Kavtičnik takoj izkoristil in povečal slovensko prednost na 12:9. Za tem so na plin stopili gostujoči rokometaši in do 26. minute izenačili izid na 25:25. Do konca polčasa so si naši rokometaši priborili prednost zadetka in na odmor odšli z rezultatom 14:13.

Madžari so prvi polčas igrali zelo agresivno, na robu regularnosti, kar tudi potrjuje rdeči karton, ki ga je prejel Banhidi in pa tudi izjava Bezjaka, ki jo je dal med polčasom.

Marko Bezjak: Pričakovali smo agresivno igro Madžarov, a tako kot so oni igrali v prvem polčasu, je pa preveč.

Matej Gaber je v prvem polčasu moral zapustiti igrišče in tudi dvorano, ker je prejel udarec v oči in je nemudoma odšel na zdravniški pregled.

Drugi polčas so bolje začeli Madžari, ki so najprej ustavili slovenski napad, nato pa so zadeli in izenačili na 14:14, a so naši že v naslednjem napadu zopet prišli do vodstva, ko je zadel Blaž Janc. V 7. minuti nadaljevanja je Madžar Adrian Sipos dobil tretjo izključitev za 2 minuti, tako da je moral zapustiti igralno površino in Madžari so bili že brez dveh igralcev. V 42. minuti so Madžari prvič na tekmi povedli (18:19). Do 52. minute so gostujoči rokometaši uspeli priti do 3 golov prednosti in slovenski selektor Veselin Vujović je bil primoran vzeti minuto odmora. V 56. minuti je time-out vzel tudi madžarski selektor in gostje so zadeli za 23:27. Jasno je bilo, da bo slovenska reprezentanca na Madžarsko odšla z rezultatskim zaostankom. Končni rezultat je bil 29:24 za Madžarsko ekip.

Odzivi iz slovenskega tabora sledijo…

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: RZS

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja