Menjave trenerjev vratarjev: Pavlič v Ribnico, Čudič v Gorenje, Anžič v Celje

Vsako leto je v času po koncu sezone precej pestro na relaciji igralci-klub-igralci, v tej sezoni pa je izredno zanimivo na relaciji trener vratarjev-klub.


Zakaj zanimivo? V zadnjih tednih so svoje delovno mesto oziroma lokacijo zamenjali kar trije trenerji vratarjev, in sicer vsi trije pri, v zadnji sezoni, najboljših treh slovenskih klubih.

RK Celje Pivovarna Laško bo namreč okrepil reprezentančni trener vratarjev Aleš Anžič (zamenjal bo dolgoletnega trenerja Hermana Wirtha), ki je nazadnje deloval v RK Gorenje Velenje. RD Riko Ribnica bo v novi sezoni močnejša za trenerja vratarjev Aljaža Pavliča (prihaja iz ljubljanske Krim-Olimpije) in najnovejša novica prihaja iz vrst Gorenja iz Velenja, kjer bo na novo kot trener vratarjev vseh selekcij deloval sveže upokojeni vratar Gregor Čudič, ki prihaja iz vrst Branika iz Maribora.

Slednji je o novem izzivu za klubsko spletno stran povedal: “V veliko čast mi je, da bom lahko v prihodnje kot trener deloval v RK Gorenje Velenje, ki poleg kluba iz Celja premore največjo tradicijo in uspehe v slovenskem rokometnem prostoru. S trenerstvom sem se v zadnjih letih ukvarjal v moškem in ženskem rokometnem klubu iz Maribora, a je bilo na tej poti vedno potrebno, da sem še vedno skočil tudi med vratnici. Ko je prišel klic iz Velenja, nisem veliko premišljeval. Izredno sem počaščen, obenem pa mi sodelovanje z velenjskim klubom prinaša obilico motivacije za trenersko delo.”

Riko Ribnica, ki je v letošnji sezoni osvojila drugo mesto bo tako okrepila svoj strokovni štab, Pavlič pa je ob tem za naš portal povedal: “Najprej bi se rad zahvalil predsedniku Ribnice gospodu Oberstarju, da je opazil moje delo na tem področju in mi dal priložnost v njihovem klubu. Novega izziva se se veselim, hkrati pa vem, da bomo samo s trdim in skupinskim delom lahko dosegli cilje, ki smo si jih zadali. Glede na organiziranost in tradicijo kluba ter super publiko v to sploh ne dvomim.

Glede svojih trenerskih ciljev je Pavlič dejal, da se je treba razvijati tako na trenerski kot osebnostni ravni ter slediti svoji začrtani poti in “zagrabiti ter oddelati najboljše kot le lahko“.  Glede vratarjev v Ribnici pa meni “da imajo zelo velik potencial, ki ga bo treba s treningom pravilno usmeriti in popraviti slabe lastnosti ter izboljšati dobre. Verjamem, da lahko z našim dobrim sodelovanjem postanejo vrhunski vratarji”.

Vsem trem želimo seveda uspešno delo v novi sezoni.

Foto: Jurij Kodrun / RK Gorenje Velenje

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja