RZS POJASNJUJE razrešitev Veselina Vujovića

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na današnji seji (27. novembra, 2019) soglasno sklenilo, da prekine pogodbo o sodelovanju s selektorjem moške članske reprezentance Veselinom Vujovićem, ki je na klopi naše reprezentančne selekcije sedel od maja leta 2015.


“Pod njegovo taktirko je moška članska reprezentanca dosegla sijajne rezultate, od tretjega mesta na SP 2017, do šestega mesta na OI 2016 in osmega mesta na EP 2018, pri tem pa je dosedanji selektor močno razširil igralski kader. 

Po več kot štiriletnem odličnem sodelovanju je v zadnjem času postopoma začelo prihajati do zasičenja znotraj reprezentance, ki bi lahko pomenilo pomembno omejitev in preveliko tveganje za prihajajoče prvenstvo in ostale nastope reprezentance. Predsedstvo RZS je tako ocenilo, da je v luči prihajajočih izzivov prišel čas za spremembe, ki bi naj ohranile slovenski rokomet na dosedanjem visokem nivoju.

Rokometna zveza Slovenije se dosedanjemu selektorju Veselinu Vujoviću iskreno zahvaljuje za njegov prispevek pri doseganju vrhunskih rezultatov moške članske reprezentance in mu želi veliko sreče in uspehov na njegovi nadaljnji trenerski poti. Nobenega dvoma ni, da se je Veselin Vujović kot selektor slovenske reprezentance z zlatimi črkami vpisal v zgodovino slovenskega rokometa. 

Rokometna zveza Slovenije bo v skladu s postopki svojih organov novega selektorja moške članske reprezentance izbrala do sredi meseca decembra,” so zapisali v uradnem sporočilu na Rokometni zvezi Slovenije.

Izjava predsednika RZS Franja Bobinca – TUKAJ

Komentarji