Sagosenova prihodnost znana v nedeljo

V nedeljo je predvidena novinarska konferenca visokoletečega Kolstada. Novica dneva naj bi bila vrnitev Sanderja Sagosena v matični klub.


Norveška TV2 je že pred časom poročala o načrtih kluba za vrnitev Sanderja v domači Trondheim. Njegov zdajšnji klub THW Kiel si je želel podaljšanja pogodbe, a vse kaže, da se bo po izteku pogodbe ob koncu sezone 2022/2023, Norvežan vrnil domov.

Sagosen bo predstavljen na konferenci o Kolstadovem projektu v nedeljo, ko bo v Trondheimu, ko se bo zbrala Norveška reprezentanca pred začetkom Gjensidigejevega pokala.

Na zboru pa naj bi se zbralo tudi nekaj drugih igralcev, katere bi si želel Kolstad vključiti v svoj projekt. Med njimi so Magnus Abelvik Rød, Magnus Gullerud, Torbjørn Bergerud, Sebastian Barthold, Kent Robin Tønnesen and Magnus Fredriksen. TV2 je bil v kontaktu z nekaterimi od omenjenih igralcev, a nihče ni želel potrditi ali zanikati špekulacij.

Blizu prihoda v Kolstad naj bi bila tudi Islandca Janus Smarason in Sigvald Gudjonsson.

Plan Kolstada je, da pripelje pet ali šest okrepitev za naslednjo sezono v želji po zmagi v Norveškem prvenstvu, kar bi pomenilo uvrstitev v Ligo prvakov v sezoni 2023/2024, ko se domov vrne Sagosen. Sagosen 

Kosltad v letošnji sezoni zaseda 8. mesto s sedmimi zbranimi točkami na osmih tekmah.

Vir in foto: TV2

Komentarji