Szeged do zmage na tekmi tedna

Tekma tedna je ponudila odličen rokomet in napeto tekmo, ki je bila odločena ob koncu tekme.


Pick Szeged je vodil skozi celotni obračun, odločilo prednost pa si je ustvari šele ob koncu srečanja. Po porazu proti Elverumu v zadnjem krogu, je Szeged ponovno na zmagovalni poti. Aalborg pa je izgubil drugo tekmo zapored, po porazu proti Vardarju v prejšnjem krogu. Ekipi sta tako izenačeni tik pod vrhom skupine A z 8 točkami.

Za igralca srečanja je bil izbran vratar Roland Mikler, ki je zbral 14 obram. Izvrstno tekmo je odigral tudi Borut Mačkovšek, ki je dosegel 5 golov in bil skupaj z Bencejem Banhidijem in Imanolom Garciandom Alustizo najboljši strelec svoje ekipe.

Mario Šoštarič je dodal 4 gole, Dean Bombač 3, Nik Henigman pa se ni vpisal med strelce. Tekmo je sodila slovenska dvojica, Bojan Lah in David Sok.

Na drugi tekmi v skupini A med Zagrebom in Montpellierom, so bili domačini v prvem polčasu blizu svoji prvi zmagi v Ligi prvakov po marcu 2020, a so Francozi v drugem polčasu zagospodarili na igrišču in zasluženo zmagali. Na krilih mladega Juliena Bosa, ki je dosegel 7 golov, je Montpellier dosegel svojo 4. zaporedno zmago.

Uvod v tekmo je odlično uspel rokometašem Zagreba, in v 13. minuti so vodili s 6:2. Montpellier se je nekajkrat približal, a na odmor so odšli z minimalnim zaostankom (13:12). Trije zaporedni goli izvrstnega Bosa so popeljali francosko moštvo v vodstvo na začetku drugega polčasa. Zagrebu ni in ni steklo, v 46. minuti je po le enem doseženem golu Montpellier vodil že z 21:14 in tekma je bila odločena. Na koncu je bilo 22:25.

V celotnem drugem polčasu je hrvaška ekipa dosegla le 9 golov, tako da po porazu ostaja pri le eni točki, Montpellier pa je z 9 točkami na vrhu skupine A.

Na vrhu skupine A pa je z 9 točkami tudi THW Kiel, ki je sinoči s 26:29 premagal Vardar, ki ga vodi Veselin Vujović. Po 12 obrambah Martina Tomovkega in 7 golih Timurja Dibirova, je Vardar na premor odšel z vodstvom 13:10. V drugem polčasu je Tomorovski obranil le 2 strela, Dibirov pa je dodal le 3 gole. Nemci so v 42. minuti srečanja z dobro igro 7 na 6 zaostanek ob polčasu preobrnili v vodstvo 18:19. Zahvaljujoč odlični igri Duvnjaka in Pekelerja v napadu, ter 11 obrambam Landina, se Vardar ni več uspel vrniti.

Po porazu Vardar ostaja na 6. mestu, 5 točk pred Zagrebom. Za Kiel je Miha Zarabec dosegel 3 gole.

Na edini tekmi skupine B, je ekipa Lomza Vive Kielce dosegla kar dva mejnika. Odigrali so 200. tekmo v EHF Ligi prvakov, na njen pa so dosegli 6000. gol kluba v tem tekmovanju. V pravi goliadi so premagali zvezdniški PSG z 38:33. Kielce se je z zmago povzpel na vrh lestvice, a jim lahko danes Barça z zmago ponovno vzame vodstvo.

Ključni za zmago sta bili dve seriji s 3:0 v obeh polčasih. Szymon Sicko in Dylan Nahi sta bila pri zmagovalcih najboljša strelca s 6 goli, za PSG jih je Mikkel Hansen dosegel 8. To je bil že njegov 1017. gol v Ligi prvakov. Na lestvici zaostaja sedaj le še za moštvenim kolegom Nikolo Karabatićem.

Foto: EHF

Komentarji