ŠALEŠKI GRAŠČAKI: “ČRNO-RUMENO KOT ENO”.

Vsak dobro organiziran športni klub ali društvo ima za sabo tudi zvesto navijaško skupino. To velja tudi za Rokometni klub Gorenje Velenje, katerega zvesto podpirajo Šaleški graščaki že od leta 1994. Tako kot ostale navijaške skupine so tudi Šaleški graščaki aktivnih na domačih tekmah in na gostovanjih, doma in po Evropi. Zvesto pa navijajo tudi za slovensko rokometno reprezentanco.


Navijaška skupina, aktivna že 24 let, podpira velenjske ose na vseh domačih tekmah, zgrešiti pa jih ne moremo niti na nobenem gostovanju doma in po Evropi. Kot pravijo tudi sami, gostovanja so za njih kot ”draž navijaštva.” Večinoma so evropska gostovanja zelo naporna tudi za navijače, ampak kot pravijo Šaleški graščaki: “Zahtevne poti, dolge in naporne, neprespane noči, ampak nikdar nam ni žal za čas, ki ga žrtvujemo za naše ose.”

Kljub generacijskim razlikam, tako kot pri večini navijaških skupin, so vseeno Šaleški graščaki ena velika družina, kjer ne manjka smeha, petja, raztegnjenih harmonik in strganih strun na kitarah. Iz gostovanj se ob zmagah in porazih vračajo z nasmehom in lepimi spomini, saj jih povsod sprejmejo zelo lepo.

Poleg navijanja pa Šaleške graščake združuje tudi druženje izven Rdeče dvorane. Redno organizirajo vsakoletne večerje ali piknike, zaključek tekmovalne sezone pa se večinoma konča z vsakoletnim piknikom, kjer poleg hrane in pijače ter dobre družbe organizirajo tudi številne športne in družabne igre. Z veseljem pa se odzovejo tudi povabilom na rokometne turnirje ostalih navijačev.

Vsekakor pa si tudi Šaleški graščaki želijo, da bi se jim v novi sezoni pridružilo čim več novih članov. Velika želja pa je tudi, da bi aktivno povezali navijaško skupino z rokometnim klubom Gorenje Velenje in samim mestom Velenje in njegovimi prebivalci.

 

Pripravila: Manja Fišter
FOTO: uradna spletna stran Šaleški graščaki

Komentarji