Aleš Repina: “Cilj je zgolj en – 1. NLB liga!”

Priprave na novo sezono so v polnem teku. Poleg igralskih prestopov pa smo videli nekaj menjav tudi na trenerskih mestih. Trenerski stolček je letos zamenjal tudi Aleš Repina, ki bo v letošnji sezoni namesto ŠD Škofljica vodil ekipo RD LL Grosist Slovan. Sam pravi, da se zopet vrača domov in želi ekipo Slovana vrniti v najmočnejšo slovensko ligo.  Kljub polnemu urniku si je Aleš vzel nekaj časa in odgovoril na naša vprašanja.


Kakšni so cilji za prihajajočo sezono?
Cilji na Slovanu so malo drugačni kot v prejšnjem klubu. Tu je eden izmed glavnih ciljev vrnitev v 1. NLB ligo. Poleg tega pa si v ekipo želimo vključiti kakšnega mlajšega igralca. Na koncu pa si želimo poselekcionirati ekipo tako, da bo v naslednji sezoni lahko obstala v 1. NLB ligi.

Kako ste zadovoljni z igralskim kadrom? So vse pozicije pokrite kot si želite?
Zadovoljen sem. Mogoče le malo manjka pri levičarjih, predvsem na poziciji desnega zunanjega, ampak menim, da se na tej poziciji pojavljajo problemi s kvalitetnim igralcem po celotni Sloveniji. To pozicijo bo potreba nekako zapolniti z drugimi igralci.

Zelo blizu podpisa pogodbe z vami je bil tudi Uroš Miličević.
Ja, z njim sem imel tudi sestanek. Na začetku je bil zelo zainteresiran, ampak potem se je odločil, da bo lahko na Olimpiji (op. p. MRK Ljubljana) bolj napredoval. Ampak vseeno menim, da je konkurenca v ekipi, v primerjavi med Olimpijo in Slovanom, nekaj čisto drugačnega, trenerja bo pa vsekakor imel dobrega. Menim, da bo čas pokazal ali se je Uroš prav odločil ali ne.

Kakšen pa se vam Uroš zdi kot igralec?
Fant je izredno perspektiven že po svojih predispozicijah – velik, igralen. Lahko bi bil zelo soliden prvoligaški igralec, če ne še kaj več.

Bi ga sploh potrebovali, glede na to, da imate Sankovića na tej igralni poziciji?
Nimamo samo Sankovića, ampak vsi vemo, da v današnji igri noben igralec ne more igrati vseh 60 minut. Prostora je dovolj za vse, kar pa se tiče same minutaže; sam nobenemu igralcu ne obljubljam neke minutaže, kar tudi mislim, da je bil problem pri Urošu, da se je potem odločil za Olimpijo. Poleg tega pa bo potrebno zapolniti tudi pozicijo desnega zunanjega, kjer bo vskočil tudi Rok.

Na čem bo temeljna igra Slovana v prihajajoči sezoni?
Osnova vsake ekipe je vsekakor obramba, tu bomo tudi poskušali največ narediti. Nato pa hiter prehod, sama disciplina v napadu. Nekih silnih novitet sicer ne bo, poizkušali bomo le malo hitreje igrati, saj imamo tudi tak igralski kader.

Zakaj pa ste se odločili, da pridete na Slovan?
Jaz sem otrok Slovana, tu sem začel že kot 12-letnik. Slovan je neka pomembna športna inštitucija v teh krajih, tako da sam prestop ni bila neka težka odločitev. Poleg tega pa menim, da sem na Škofljici naredil nek ciklus, po katerem je bilo potrebno narediti črto in znova začeti drugje.

Nameravate do konca sezone pripeljati še kakšno okrepitev?
Če se bo pokazalo kaj interesantnega, predvsem za naslednji sezono, potem vsekakor računamo na kakšno okrepitev. Nekaj na silo pa ne mislimo forsirati, ker menimo, da bi lahko ta igralski kader, ki ga imamo sedaj, uspešno odigral celotno sezono do konca. Predvsem ciljamo na to, da zapolnimo pozicijo desnega zunanjega igralca.

Lani ste bili v Škofljici, letos boste v isti ligi vodili Slovan. Ligo dobro poznate. Kateri klub/i bodo največji konkurent Slovanu?
Glede na trenutno situacijo v 1. B ligi menim, da bi se lahko 4-5 klubov borilo za samo napredovanje v 1. NLB ligo – tu govorimo predsvem o Krškem, Izoli, Dravi Ptuj, načeloma bi lahko računali tudi na Slovenj Gradec. Vsekakor pa se prvenstvo dobiva na terenu, kar se je tudi lani pokazalo. Na igrišču ni posebnih konkurentov, so pa zelo kvalitetne ekipe – tu bi izpostavil predvsem Rudar in Črnomelj. Sam ne bi podcenjeval popolnoma nobene ekipe.

Slovan je bil včasih eden izmed najboljših klubov v Sloveniji. Kako vrniti Slovan na stara pota?
Menim, da je trenutna pot kar prava. Stvar v klubu se je tako obrnila, finančno si bomo počasi opomogli, predsednik je zelo ambiciozen. Tudi organizacijsko je klub popolnoma na drugačnem nivoju kot pred 8 leti, ko sem nazadnje sodeloval s klubom. Jasno pa je, da bomo napredovali počasi, pomembno je, da se ne zaletimo, da se stvar spet ne podre. Je pa nekaj res pomembno – edini pravi derbi v Sloveniji je Slovan – Celje, kdaj pa bo ponovno prišlo do njega, ne vem, ampak ko bo, bomo ponovno spet na vrhuncu.

Domen Novak je z mladinsko reprezentanco osvojil zlato evropsko medaljo. Ste veseli, da imate v ekipi evropskega prvaka, ki je bil tudi izbran za najboljše desno krilo prvenstva?
Definitivno sem s tem zadovoljen. Trenutno še ne trenira z nami, pridružil se nam bo v naslednjem tednu. Nanj je ponosen celoten klub. Glede na trenutno situacijo pa bo imel on v prihajajoči sezoni malo drugačno vlogo, pokrivati bo mogel tudi pozicijo desnega zunanjega igralca, kar pa sva tudi že govorila, česar se tudi sam zelo veseli.

Za konec – ste tip trenerja, ki zagovarja strategijo, da je potrebno dobiti gol manj od nasprotnika ali dati enega več? Je temelj igre, ki jo prakticirate, bolj na napadu ali obrambi?
Težko bi rekel, da preferiram eno ali drugo. Jasno je, da je temelj vsake igre dobra obramba, če hočeš imeti dober rezultat, moraš igrati dobro obrambo. Sam ne bi preferiral ne ene ne druge stvari. Sem trener, ki zahteva v igri disciplino, pa naj bo to v obrambi ali v napadu. To, kar se na treningu dogovorimo, potem tudi zahtevam, da se tega na tekmi striktno držijo.

 

Alešu Repini se zahvaljujeva za čas, ki nam ga je namenil in mu želimo čim več uspehov v prihajajoči sezoni. Cilj je eden – 1. NLB Liga in vrniti klub na stara pota. Srečno!

 

Pripravili: Larisa Vogrinc in Manja Fišter
FOTO: RD Slovan

Komentarji