Slovenski kadeti izgubili proti Islandcem

Slovenska kadetska reprezentanca je danes odigrala odločilno tekmo za preboj v drugi del tekmovanja. Nasprotnik mladih Slovencev je bila Islandija, ki je bila na turnirju pred tekmo s Slovenijo neporažena. Slovenci bi za preboj v drugi del tekmovanja potrebovali zmago z razliko 7 ali več golov. V igri Slovencev je bilo prisotno veliko nervoze, ni bilo prave obrambe, kar je bil ključ do neuspeha in poraza proti Islandiji.


Slovenski rokometaši so tretjo tekmo na evropskem prvenstvu začeli v krču. Ni steklo v obrambi, v napadu pa je bilo preveč hitro zapravljenih žog. Na začetku so se naši rokometaši še uspešno upirali nasprotniku, vendar so Islandci že v 9. minuti prišli do prednosti treh golov. Igra Islandcev je imela visok tempo in Slovenci so na odmor odšli z zaostankom sedmih golov (8 : 15).

Začetek drugega polčasa so bolje začeli Islandci, ki so vodili tudi že za 9 golov. V 44. minuti so se Slovenci uspeli približati na pet golov zaostanka (16 : 21), vendar so Islandci s počasno igro onemogočali našim fantom, da bi spreobrnili rezultat v svojo korist. Zadnjih deset minut so Slovenci poskušali znižati zaostanek, vendar je zmanjkalo časa za senzacijo in Islandci so se veselili zmage in prvega mesta v skupini. Najboljši strelec naših je bil Tadej Kljun, ki je zadel 6-krat.

Slovenski rokometaši so tako osvojili tretje mesto v skupini in se bodo borili za razvrstitev od 9. – 12. mesta.

EVROPSKO PRVENSTVO U18, VARAŽDIN

SLOVENIJA : ISLANDIJA 24 : 28 (8 : 15)

 

foto: Facebook

Komentarji